Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Autor: Květa Stejskalová
Mgr. Lenka Venclová 8. ročník
Divadlo SEMAFOR.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.09 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jan Werich Jiří Voskovec
Identifikátor materiálu: EU –
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
DIVADLO SEMAFOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
VY_32_INOVACE_ČJ _Divadlo Semafor Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Český jazyk a jazyková kultura –
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Divadla malých forem I. Mgr. Ludmila Růžičková.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Osvobozené divadlo 9. ročník.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Osvobozené divadlo.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Nezapomenutelná dvojrole ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař. JAN WERICH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 3. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text se zabývá meziválečným obdobím v české literatuře,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_17 Název Divadlo Semafor Téma hodiny Divadelní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
& Osvobozené divadlo Semafor
Jan Werich Monika Kupková.
Suchý a šlitr AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Spisovatelé a ilustrátoři
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Divadlo Semafor – 2. část Název : VY_32_inovace_20 Český jazyk a.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_428_SEMAFOR - B (opakování – 9. roč. ) Mgr
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/14
Konstrukce pravoúhlého trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice,
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
Název učebního materiálu
DIVADLO 60. LET.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Transkript prezentace:

Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Scéna? Osvobozené divadlo Semafor Kdy? 1929–38, 1945– – dodnes Kdo? Jan Werich herec, dramatik, spisovatel, na gymnáziu (1926) se setkal s Voskovcem Jiří Voskovec herec, dramatik, režisér, překladatel, zajímá se o avantgardu, poetismus Jaroslav Ježek (1929 k V+W) skladatel, klavírista, dirigent, zakladatel moderní české taneční a jazzové hudby; měl šedý zákal, na jedno oko byl slepý, na druhé pouze slabě viděl, ještě k tomu nedoslýchavý; nejznámější dílo je „Bugatti step” Jiří Suchý dětství prožil v Klatovech, grafik, vzor: Osvob. divadlo, píše texty, působí v Redutě Jiří Šlitr právník, klavírista, zpěvák, herec Miloslav Šimek Jiří Grossmann vytvářejí Návštěvní dny, politická a společenská satira

Co? němá groteska, improvizační scénky, absurdní dialogy, parodie, společenská témata, inspirace publikem, reakce na fašismus – problémy, všichni odjíždějí do USA navazují na OD, zlatá éra v 60. letech, vznikají písně, divadelní hry, laskavý humor, vtipné texty, reakce na soudobé poměry Osvobozené divadlo Semafor Díla? Vest pocket revue, Ostrov Dynamit, Osel a stín – protifašis. Člověk z půdy, Zuzana je sama doma, Kytice Film? Pudr a benzin, Peníze nebo život Kdyby tisíc klarinetů

Konec? Osvobozené divadlo Semafor 2. světová válka a únor 1948 Ježek umírá v roce 1942 – choroba ledvin Voskovec emigruje v roce 1950, Francie a USA, umírá v roce 1981 Werich zůstává, divadlo ABC, některé hry obnoveny, herec, spisovatel – Fimfárum, po r opomíjen, z donucení podepsal Antichartu, umírá v roce 1980 rozpad 1. dvojice – 1969 umírá Jiří Šlitr rozpad 2. dvojice – 1971 umírá Jiří Grossmann poté se střídají různé osobnosti, rozdělení divadelní scény, problémy mezi tvůrci, revoluce 2004 umírá Miloslav Šimek Další osobnosti? Miroslav Horníček L. Sobota, P. Nárožný, J. Dvořák, J. Molavcová, Olympic, K. Gott, W. Matuška, H. Hegerová