Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období 2014-2020 v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
, Mezinárodní česko-polská konference, Trutnov
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
OP přeshraniční spolupráce ČR – Polsko
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele – Interreg V-A Česká republika – Polsko Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 30. září 2015, Hradec Králové.
E EUROREGION NISA Fond mikroprojektů Česká republika - Polsko Fond malých projektů Česká republika - Sasko.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Transkript prezentace:

Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko

Program Interreg V-A Česká republika - Polsko Fond mikroprojektů Program se zaměřuje na podporu spolupráce mezi Českou republikou a Polskou republikou a je určený pro podporu a rozvoj česko-polského příhraničí a přeshraniční spolupráce Část prostředků Programu je vyčleněna k využití a podpoře malých projektů, které jsou realizovány prostřednictvím specifického nástroje tzv. Fondu mikroprojektů (6 euroregionů) Evropský fond pro regionální rozvoj (EFRR) je jedním z hlavních finančních nástrojů evropské politiky soudržnosti určený především na podporu regionů dotknutých trvalými a závažnými přírodními nebo demografickými problémy Finanční prostředky určené pro Fond mikroprojektů tvoří opět 20% z prostředků Programu, celkem 45,244 mil. EUR pro 6 euroregionů

FMP v Euroregionu Glacensis Fond mikroprojektů Alokace pro Euroregion Glacensis: celková částka EUR - pro žadatele na české straně: EUR - pro žadatele na polské straně: EUR Územní vymezení na české straně: - celý Královéhradecký kraj (okresy Hradec Králové, Jičín, Náchod, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou) - celý Pardubický kraj (okresy Pardubice, Chrudim, Ústí nad Orlicí, Svitavy) - část Olomouckého kraje (okresy Šumperk, obec Bílá Voda z okresu Jeseník) Územní vymezení na polské straně: - powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, strzeliński, świdnicki, wałbrzyski, ząbkowicki, město Wałbrzych

Fond mikroprojektů

Zaměření FMP Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti Specifický cíl: Zvýšení návštěvnosti regionu prostřednictvím vyššího využití potenciálu přírodních a kulturních zdrojů 40 % alokace FMP Rozsah dotace: EUR Lead projekty: EUR (za národní část vždy min EUR, max EUR) Celkový rozpočet mikroprojektu nesmí přesáhnout dvojnásobek maximální výše dotace Vhodní žadatelé: orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení, organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy, nestátní neziskové organizace, ESÚS, církve a náboženské spolky, asociace a sdružení působící v oblasti cestovního ruchu Fond mikroprojektů

Zaměření FMP Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit Specifický cíl: Zvýšení intenzity spolupráce institucí a komunit v příhraničním regionu 60 % alokace na FMP Rozsah dotace: EUR Lead projekty: EUR (za národní část vždy min EUR, max EUR) Celkový rozpočet mikroprojektu nesmí přesáhnout dvojnásobek maximální výše dotace Vhodní žadatelé: orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení, organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy, hospodářské a profesní komory, svazy a sdružení, nestátní neziskové organizace, vzdělávací instituce včetně vysokých škol, ESÚS, církve a náboženské spolky Fond mikroprojektů

Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti 1.Zachování a obnova kulturních a přírodních atraktivit směřujících k jejich využití pro udržitelný rozvoj společného pohraničí rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit realizace opatření směřujících k vyššímu zapojení kulturních či přírodních atraktivit do udržitelného cestovního ruchu 2. Podpora využití nehmotného kulturního dědictví rozvoj a obnova místních folklorních tradic a dalších forem místního nebo regionálního nehmotného kulturního dědictví za podmínky jejich využití s cílem zvýšení turistického ruchu v příhraničí Fond mikroprojektů

Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti 3. Infrastrukturní opatření pro přeshraniční zpřístupnění a využívání kulturního a přírodního dědictví příhraničního regionu rekonstrukce/přestavba a modernizace stávajících lokálních a regionálních silničních spojení zlepšující přeshraniční dostupnost přírodních a kulturních aktivit – NETÝKÁ SE FMP !! výstavba, rekonstrukce, přestavba a modernizace veřejně dostupné základní infrastruktury zpřístupňující a zvyšující využití přírodního a kulturního dědictví v odvětví cestovního ruchu (např. cyklostezky, naučné stezky) včetně doplňkové turistické infrastruktury usnadňující návštěvu kulturních a přírodních atraktivit (např. stojany pro kola, informační tabule apod.) výstavba, rekonstrukce, přestavba a modernizace infrastruktury umožňující anebo usnadňující přístup ke kulturním a přírodním atraktivitám pro návštěvníky se speciálními potřebami (hendikepovaní, rodiny s dětmi, senioři apod.) Fond mikroprojektů

Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti 4. Společná informační, marketingová a propagační opatření v oblasti využití přírodních a kulturních zdrojů využití mobilních technologií pro společnou prezentaci a propagaci kulturních a přírodních atraktivit společného pohraničí – např. www stránky, sociální sítě, mobilní aplikace, využití QR kódů apod. společné kampaně propagující přírodní a kulturní atraktivity společného území společné účasti na veletrzích a obdobných propagačních akcích cestovního ruchu včetně pořízení nezbytných propagačních předmětů dlouhodobé povahy potřebných pro tento druh propagace (bannery, propagační stany apod.) Fond mikroprojektů

Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti 5. Evaluace, studie, strategie, plány směřující k využití přírodních a kulturních zdrojů příprava společných koncepčních dokumentů – strategií, studií a analýz, plánu, evaluací apod. realizovaných s cílem vyššího či lepšího využití společných přírodních a kulturních zdrojů v odvětví cestovního ruchu a ke zvýšení návštěvnosti společného regionu (tematické, územní či marketingové koncepce) Fond mikroprojektů

Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit 1.Opatření směřující k posilování integrace na lokální úrovni, spolupráce občanské společnosti a další aktivity přispívající ke kohezi na lokální úrovni 2.Rozvoj spolupráce institucí veřejné správy 3.Vytváření a rozvoj přeshraničních kooperačních sítí včetně spolupráce NNO a sociálních a hospodářských partnerů Fond mikroprojektů

Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit V rámci hlavních aktivit jsou způsobilé podaktivity: v oblasti zvýšení úrovně informací o společném území v oblasti dopravy v oblasti územního plánování a přípravy infrastrukturálních projektů v oblasti ochrany přírody a krajiny v oblasti vzdělávání v oblasti kultury, sportu a organizace volnočasových aktivit v oblasti poskytování veřejných služeb (včetně tvorby kooperačních sítí) v oblasti tvorby kooperačních sítí Fond mikroprojektů

Ukazatelé výstupu mikroprojektů V rámci přípravy projektové žádosti je žadatel povinen vybrat minimálně jeden ukazatel výstupu (indikátor) pro příslušnou prioritní osu: Ukazatelé výstupu v rámci prioritní osy 2:  počet elementů kulturního / přírodního bohatství se zvýšenou atraktivitou  počet elementů infrastruktury zpřístupňující / zvyšující využití přírodního a kulturního dědictví  počet realizovaných společných mechanismů v oblasti přírodního a kulturního dědictví Ukazatelé výstupu v rámci prioritní osy 4:  počet partnerů zapojených do společných aktivit Fond mikroprojektů

Typy mikroprojektů Podle způsobu zapojení zahraničního partnera jsou rozlišovány tyto typy mikroprojektů:  mikroprojekt typu A – mikroprojekty společné s lead partner principem (nový typ) – max. 100 bodů  mikroprojekt typu B – mikroprojekty partnerské (dříve společné) – max. 85 bodů  mikroprojekt typu C – mikroprojekty samostatně realizované (dříve samostatné a zrcadlové) – max. 75 bodů Pro podporu nutno získat min. 60 bodů ! Fond mikroprojektů

Mikroprojekty typu A Mikroprojekt typu A: -princip Vedoucího partnera – u mikroprojektů novinkou -pouze pro partnery ze stejného euroregionu – partneři musí územně spadat pod působnost stejného Správce FMP -předložení jedné společné dvoujazyčné žádosti o dotaci na mikroprojekt za oba, resp. všechny partnery (pokud je jich více), přičemž žádost předkládá Vedoucí partner, na kterém se oba / všichni partneři shodli -Vedoucí partner nese zodpovědnost za mikroprojekt jako celek -v případě schválení mikroprojektu Vedoucí partner uzavře s příslušným národním Správcem smlouvu o financování -dotace je proplácena Vedoucímu partnerovi, který následně příslušnou část dotace postoupí svému partnerovi / svým partnerům Fond mikroprojektů

Mikroprojekty typu B a C Mikroprojekt typu B: -každý z partnerů předkládá svoji projektovou žádost na své straně hranice -převážně jednojazyčná žádost v českém jazyce – pouze některá pole také v polštině -mikroprojekty musí být předloženy na stejné zasedání EŘV -partneři mohou územně spadat pod působnost jiného Správce Mikroprojekt typu C: -projektovou žádost předkládá pouze jeden z partnerů -i tyto projekty však musí mít jasný přeshraniční dopad -převážně jednojazyčná žádost v českém jazyce – pouze některá pole také v polštině -partneři mohou územně spadat pod působnost jiného Správce Fond mikroprojektů

Žadatel a partner Vhodný žadatel: -musí mít právní subjektivitu a sídlo ve vymezeném území působnosti příslušného Správce -výjimkou jsou organizační složky bez právní subjektivity, které jsou složkami subjektů se sídlem mimo území působnosti Správce, ale na území příslušného Správce působí (např. Generální ředitelství cel Praha – celní úřad pro Královéhradecký kraj) Zahraniční partner: -povinností každého žadatele je mít polského partnera, který má sídlo na území Dolnoslezského, Opolského či Slezského vojvodství -aktivity žadatele a partnera musí spadat do stejné prioritní osy -zapojení partnera je podrobně popsáno v projektové žádosti Fond mikroprojektů

Kritéria přeshraniční spolupráce Důležitým aspektem mikroprojektů je přeshraniční spolupráce, proto jsou stanovena 4 kritéria spolupráce:  společná příprava  společná realizace  společné financování  společný personál U mikroprojektů typu A musí být naplněna 4 kritéria. U mikroprojektů typu B a C musí být naplněna min. 3 kritéria. Společná příprava a realizace musí být naplněna u všech mikroprojektů. Míra naplnění jednotlivých kritérií bude předmětem hodnocení!!! Fond mikroprojektů

Přeshraniční dopad Přeshraniční dopad je nezbytně nutným aspektem při realizaci mikroprojektů v rámci FMP. Bez splnění tohoto aspektu nelze mikroprojekty realizovat. -mikroprojekt musí mít dopad na obou stranách hranice a přinášet užitek obyvatelům podporovaného území -mikroprojekt je obvykle realizován partnery na obou stranách hranice a měl by řešit jejich společný problém či rozvíjet společný potenciál -mikroprojekt by měl přispívat k odstraňování překážek v propojování pohraničí, přispívat k rozvoji přeshraničních vazeb a kontaktů a propovat cílové skupiny na obou stranách hranice -výstupy mikroprojektu by měly být využívány cílovými skupinami z obou stran hranice, a to i v době udržitelnosti Míra naplnění přeshraničního dopadu bude předmětem hodnocení!!! Fond mikroprojektů

Místo realizace mikroprojektu -místem realizace mikroprojektů je celé „podporované území” v České republice a Polské republice s tím, že mikroprojekt musí mít pro podporované území jasný a významný přínos -možná je realizace aktivit také mimo podporované území – aktivity realizované mimo podporované území musí být uvedeny v projektové žádosti a musí být schváleny EŘV Fond mikroprojektů

Mapa „podporovaného území“ v ČR a PR Fond mikroprojektů

Doba realizace mikroprojektů Doba trvání mikroprojektů je zpravidla 12 měsíců Pouze v případě složitejších mikroprojektů může být doba trvání maximálně 18 měsíců -zahájení fyzické realizace mikroprojektu = započetí aktivit směřujících k naplnění vlastního obsahu a cílů mikroprojektu -ukončení fyzické realizace mikroprojektu = ukončení veškerých aktivit souvisejících s vlastní realizací mikroprojektu Realizace mikroprojektu nesmí skončit před zasedáním EŘV, na kterém má být projednáno jeho schválení (1. EŘV- říjen 2016) Fond mikroprojektů

Financování mikroprojektů jednoetapové mikroprojekty bez možnosti zálohových či průběžných plateb předfinancování mikroprojektu z vlastních zdrojů žadatele (žadatel musí garantovat zajištění plného finacování vlastními zdroji – dokládá čestným prohlášením) financování v EUR – kurzové riziko zpětné financování v dlouhém časovém horizontu Zdroje financování: CZ: - dotace z EFRR max. 85% z celkových způsobilých výdajů - ostatní část rozpočtu z vlastních zdrojů žadatele PL: - dotace z EFRR max. 85% z celkových způsobilých výdajů - dotace ze státního rozpočtu max. 5% celkových způsobilých výdajů - ostatní část rozpočtu z vlastních zdrojů žadatele Fond mikroprojektů

Veřejná podpora Projekt zakládá veřejnou podporu tehdy, pokud narušuje nebo může narušit hospodářskou soutěž, tzn. že poskytnutím dotace by příjemce dotace získal neoprávněnou výhodu v ekonomické činnosti vůči ostatním ekonomickým subjektům působícím na společném trhu EU. Definiční znaky veřejné podpory: 1.Podpora je poskytnuta státem nebo z veřejných prostředků 2.Podpora zvýhodňuje určité podniky nebo určitá odvětví v podnikání a je selektivní 3.Je narušena nebo hrozí narušení hospodářské soutěže 4.Podpora ovlivňuje obchod mezi členskými státy Jak postupovat v případě, kdy projekt zakládá veřejnou podporu: a)Úprava projektu, vyjmutí aktivit zakládajících veřejnou podporu b)Použití výjimky z obecného zákazu veřejné podpory i.Podpora de minimis ii.Uplatnění blokové výjimky Fond mikroprojektů

Podpora nových žadatelů nový žadatel = subjekt, který neobdržel dotaci ve FMP pokud žadatel předloží do jedné výzvy více projektových žádostí, všechny žádosti budou posuzovány jako projekty nového žadatele pokud žadatel předloží do následujících výzev další žádosti, již nebudou posuzovány jako projekty nového žadatele Fond mikroprojektů

Výzva k předkládání mikroprojektů v rámci FMP je vyhlášena jedna kontinuální výzva k předkládání žádostí na celé dotační období příjem žádostí je průběžný, projektové žádosti jsou přijímány v rámci jednotlivých kol této výzvy možnost vyhlášení omezených tématických kol výzvy s určitým zaměřením, které budou určeny pouze např.:  pro určitou skupinu žadatelů (např. pro nové žadatele)  pro určitou oblast aktivit (např. pouze pro jednu prioritní osu nebo jeden zvolený indikátor)  pro určité typy mikroprojektů (pro typ mikroprojektu A, B nebo C)  apod.  v případě předložení projektové žádosti, která nesplňuje podmínky stanovené pro aktuální kolo výzvy, je Správce oprávněn tento mikroprojekt zamítnout na základě nesplnění kritérií přijatelnosti Fond mikroprojektů

Aktuální stav, termíny vyhlášení FMP v Euroregionu Glacensis, zahájení 1. kola výzvy pro předkládání projektových žádostí (výzva pro prioritní osu 2 a 4 – bez omezení) – ukončení termínu 1. kola výzvy pro předkládání projektových žádostí – zahájení 2. kola výzvy pro předkládání projektových žádostí (omezená výzva pouze pro „nové žadatele“) říjen 2016 – zasedání 1. Euroregionálního řídícího výboru – ukončení termínu 2. kola výzvy pro předkládání projektových žádostí (omezená výzva pouze pro „nové žadatele“) březen 2017 – zasedání 2. Euroregionálního řídícího výboru FMP bude trvat až do 6/2023 Fond mikroprojektů

Děkuji za pozornost Jana Čejpová – vedoucí Fondu mikroprojektů Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska – Euroregion Glacensis Panská 1492, Rychnov nad Kněžnou