Rada pro rozvoj lidských zdrojů JMK Operační programy ČR 2014-2020.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
OP VVV.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok byla finální verze OP VVV předložena.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program životní prostředí
Vazba na Operační programy
OP VVV.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Transkript prezentace:

Rada pro rozvoj lidských zdrojů JMK Operační programy ČR

Integrovaný regionální operační program

–Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR cca 144 mld. Kč i s kofinancováním –Řídicí orgán: MMR ČR –Zprostředkující subjekt: Centrum pro regionální rozvoj –Kofinancování: 85 % z EFRR a 15 % (příjemce + státní rozpočet) – Projekty ÚSC: min 10 % kraj + max 5 % státní rozpočet Kofinancování vychází z materiálu MFČR „Pravidla spolufinancování ESIF v programovém období “

Novinky oproti období –30 % alokace pro integrované nástroje ITI, IPRÚ, CLLD –Větší důraz na koordinaci programů Větší tlak na oporu podpory ve strategiích pro danou oblast –Územní a tematická koncentrace Integrovaný regionální operační program

Struktura IROP Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony Alokace 1,6 mld. EUR Doprava, integrované dopravní systémy, IZS Prioritní osa 2 - Lidé Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů Alokace 1,7 mld. EUR Sociální služby/bydlení, sociální podnikání, zdravotní péče, vzdělávání, zateplování Prioritní osa 3 - Instituce Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí Alokace 0,8 mld. EUR Kulturní dědictví, e-Government, dokumenty územního rozvoje Prioritní osa 4 - Komunitně vedený místní rozvoj - Alokace 390 mil. EUR - Posílení CLLD, provozní a animační náklady

KPSVL sjednocuje základní strategické dokumenty jednotlivých programů (OPZ, OP VVV, IROP) pro podporovaná území: 1)Strategické plány sociálního začleňování – SPSZ (MPSV) 2)Místní akční plán rozvoje vzdělávání – MAP (MŠMT) 3)Koncepce rozvoje sociálního bydlení v území – KRSBU (MMR) V IROP se týká SC 2.1, 2.2, 2.4. V rámci KPSVL bude spolupráce nabídnuta minimálně 70 městům, obcím a svazkům obcí s největšími problémy. Už nyní je do KPSVL je zařazeno 20 obcí, se kterými Agentura v současné době spolupracuje. Aktualizace tzv. „Gabalovy studie“ v květnu 2015 KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP V SOC. VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH

SC 2.4 Regionální vzdělávání – 473 mil. EUR –výstavba (v odůvodněných případech) a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání –výstavba (v soc. vyloučených lokalitách) a rozšiřování kapacit základních škol –výstavba, rekonstrukce a vybavení odborných učeben, laboratoří, dílen a pozemků pro výuku přírodovědných a technických oborů –rekonstrukce a vybavení vzdělávacích zařízení pro rozvoj vybraných klíčových kompetencí –úpravy budov a učeben, vybavení pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami PRIORITNÍ OSA 2 ZKVALITNĚNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB A PODMÍNEK ŽIVOTA PRO OBYVATELE REGIONŮ

Vzdělávání – pokračování –rozvoj vnitřní konektivity škol a školských zařízení, připojení k internetu –doplňková zeleň v okolí budov –nelze podporovat všeobecnou vzdělávací infrastrukturu Příjemci: školy a školská zařízení v oblasti předškolního, základního a středního vzdělávání a vyšší odborné školy, školy a školská zařízení, další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit, kraje, organizace zřizované nebo zakládané kraji, obce, organizace zřizované nebo zakládané obcemi PRIORITNÍ OSA 2 ZKVALITNĚNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB A PODMÍNEK ŽIVOTA PRO OBYVATELE REGIONŮ

Vzdělávání – pokračování –Návaznost na měkké aktivity z OP VVV – PO 3 Regionální školství –rámcové vzdělávací programy; profesní podpora a vzdělávání pedagogů; vybavení pomůckami; podpora inkluzivního vzdělávání apod. –Východiskem Místní akční plány pro vzdělávání a Krajské akční plány pro vzdělávání –Projekt je v souladu s Implementačním plánem strategie celoživotního učení; –Projekt zajistí fyzickou dostupnost (bezbariérovost) vzdělávacích zařízení; –Nebudou podporovány praktické školy Výzva: v roce 2015 pouze předškolní vzdělávání PRIORITNÍ OSA 2 ZKVALITNĚNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB A PODMÍNEK ŽIVOTA PRO OBYVATELE REGIONŮ

PRIORITNÍ OSA 4 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ Alokace prioritní ose pro CLLD 304 mil. EUR podporovány aktivity identifikované ve strategiích komunitně vedeného místního rozvoje Podporovány aktivity z IROP mohou být ze SC: 1.2, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 3.1, 3.3 projekty, realizované ve 4. prioritní ose IROP, podléhají stejným pravidlům, jako projekty v ostatních prioritních osách a není možné podporovat jiné projekty, než umožňují tyto prioritní osy.

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Cíl: dosažení základních cílů strategie Evropa 2020 v oblasti ŽP, tedy na snižování emisí, zvyšování energetické účinnosti a zvyšování podílu energie z obnovitelných zdrojů a dále k dosažení cílů její stěžejní iniciativy Evropa účinněji využívající zdroje. Celková alokace: EUR 12

PRIORITNÍ OSA 5: ENERGETICKÉ ÚSPORY CELKOVÁ ALOKACE EU: EUR (20,09% z celkové alokace) SPECIFICKÝ CÍL 5.1: Snížit energetickou náročnost veřejných budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie ALOKACE: EUR Cílem je snížit konečnou spotřebu energie a snížit spotřebu neobnovitelné primární energie prostřednictvím využití lokálních obnovitelných zdrojů ve veřejných budovách. Podporované aktivity: celkové nebo dílčí energeticky úsporné renovace veřejných budov, samostatná opatření výměny zdroje tepla s výkonem nižším než 5 MW využívajícího fosilní paliva nebo elektrickou energii pro vytápění nebo přípravu teplé vody za účinné zdroje využívající biomasu, tepelná čerpadla, kondenzační kotle na zemní plyn nebo zařízení pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla využívající obnovitelné zdroje, instalace solárně-termických kolektorů a instalace systému nuceného větrání s rekuperací odpadního tepla, kde veřejná budova splňuje určitou energetickou náročnost a v případě instalace systému nuceného větrání s rekuperací zároveň nesplňuje požadavky na zajištění dostatečné výměny vzduchu. SPECIFICKÝ CÍL 5.2: Dosáhnout vysokého energetického standardu nových veřejných budov ALOKACE: EUR Cílem je urychlit zavedení povinnosti výstavby budov s téměř nulovou spotřebou energie. Budovy veřejného sektoru mají jít v této oblasti příkladem. Podporované aktivity: vícenáklady na dosažení pasivního energetického standardu v případě výstavby nových budov.

Operační program Zaměstnanost

Operační program zaměstnanost

Finanční rámec OPZ 2,6 mld. €

Operační program Zaměstnanost Prioritní osa 1: Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly SC Zvýšit zaměstnanost podpořených osob, zejména starších, nízkokvalifikovaných a znevýhodněných SC Zvýšit zaměstnanost podpořených mladých osob prostřednictvím programu Záruky pro mládež SC Snížit rozdíly v postavení žen a mužů na trhu práce SC Zvýšit odbornou úroveň znalostí, dovedností a kompetencí pracovníků a soulad kvalifikační úrovně pracovní síly s požadavky trhu práce SC Zvýšit adaptabilitu starších pracovníků SC Zvýšit kapacitu, komplexnost a kvalitu služeb poskytovaných institucemi veřejných služeb zaměstnanosti SC Zvýšit kvalitu systému dalšího vzdělávání SC Zvýšit zaměstnanost podpořených mladých lidí, kteří nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě v regionu NUTS II Severozápad

Operační program Zaměstnanost Prioritní osa 2: Sociální začleňování a boj s chudobou SC Zvýšit uplatnitelnost osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce SC Rozvoj sektoru sociální ekonomiky SC Zvýšit kvalitu a udržitelnost systému sociálních služeb, služeb pro rodiny a děti a dalších navazujících služeb podporujících sociální začleňování SC Zvýšit dostupnost a efektivitu zdravotních služeb a umožnit přesun těžiště psychiatrické péče do komunity SC Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti a sociálního začleňování ve venkovských oblastech

Operační program Zaměstnanost Prioritní osa 3: Sociální inovace a mezinárodní spolupráce SC 3.1 Zvýšit kvalitu a kvantitu využívání sociálních inovací a mezinárodní spolupráce v tematických oblastech OPZ Prioritní osa 4: Efektivní veřejná správa SC Optimalizovat procesy a postupy ve veřejné správě zejména prostřednictvím posílení strategického řízení organizací, zvýšení kvality jejich fungování a snížení administrativní zátěže SC Profesionalizovat veřejnou správu zejména prostřednictvím zvyšování znalostí a dovedností jejích pracovníků, rozvoje politik a strategií v oblasti lidských zdrojů a implementace služebního zákona

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

OP VVV se zaměřuje na zvýšení kvality vzdělávání, zajištění podmínek pro kvalitní výzkum, propojení vzdělávání a výzkumu s trhem práce a posílení principu rovného přístupu ke vzdělávání. OP VVV by také měl snížit rizika neúspěchu mladých lidí ve vzdělání, což bude mít významný vliv na kvalitu jejich života i na jejich úspěch na trhu práce. Využít již dosažené je základním paradigmatem pro další intervence v OP VVV – zhodnocení, vytíženost, využitelnost – nastartování nových procesů, zvýšení kvality Oblasti intervencí OP VVV: podporu rovnosti a kvality ve vzdělávání rozvoj lepších kompetencí pro trh práce posílení kapacit pro kvalitní výzkum a jeho přínos pro společnost PRIORITNÍ OSY: 1.Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (alokace: EFRR Kč) 2.Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj (alokace: EFRR: Kč; ESF: Kč) 3.Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání (alokace: Tematický cíl 9 - ESF: Kč, Tematický cíl 10 – ESF Kč) Výzvy: v současné době se finalizuje 8 výzev do monitorovacího výboru, které zasedá 19. června Výzvy budou zaměřené na Krajské akční plány (KAP), individuální systémové projekty, 4 výzvy zaměřené na oblast vědeckého bádání. Předpokládané vyhlášení těchto výzev

Oprávnění žadatelé OP VVV PRIORITNÍ OSA 1 Subjekty splňující definici organizace pro výzkum a šíření znalostí dle Rámce pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací Další subjekty provádějící výzkum Orgány státní správy a samosprávy, jim podřízené či jimi zřízené organizace Další subjekty zapojené do řízení a implementace RIS3 strategií na národní a regionální úrovni PRIORITNÍ OSA 2 Vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů. Výzkumné organizace, Vyšší odborné školy, korporace (vč. obchodních), orgány státní správy a samosprávy, jim podřízené či jimi zřízené organizace, NNO a další instituce– pro aktivity ve specifickém cíli 2 - podmínkou projektové žádosti bude jejich spolupráce alespoň s 1 VŠ NNO a subjekty působící v oblasti popularizace vědy – pro aktivity ve specifickém cíli 5 PRIORITNÍ OSA 3 Školy a školská zařízení v oblasti předškolního, základního a středního vzdělávání, zájmového, základního a středního uměleckého vzdělávání a vyšší odborné školy. Další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit. Orgány státní správy a samosprávy, včetně jejich svazků nebo sdružení a jimi zřízené a podřízené organizace. Vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, které připravují budoucí pedagogické pracovníky.

Prioritní osa 1- Posilování kapacit pro kvalitní výzkum INVESTIČNÍ PRIORITA 1 Specifický cíl 1: Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2: Budování kapacit a posílení dlouhodobé spolupráce výzkumných organizací s aplikační sférou Specifický cíl 3: Zkvalitnění infrastruktury pro výzkumně vzdělávací účely Specifický cíl 4: Zlepšení strategického řízení výzkumu na národní úrovni Prioritní osa 2 - Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj INVESTIČNÍ PRIORITA 1 Specifický cíl 1: Zvýšení kvality vzdělávání na vysokých školách a jeho relevance pro potřeby trhu práce - důraz na bakalářské a magisterské programy a obory zaměřené na praxi Specifický cíl 2: Zvýšení účasti studentů se specifickými potřebami, ze socio-ekonomicky znevýhodněných skupin a z etnických minorit na vysokoškolském vzdělávání, a snížení studijní neúspěšnosti studentů Specifický cíl 3: Zkvalitnění podmínek pro celoživotní vzdělávání na vysokých školách Specifický cíl 4: Nastavení a rozvoj systému hodnocení a zabezpečení kvality a strategického řízení vysokých škol Specifický cíl 5: Zlepšení podmínek pro výuku spojenou s výzkumem a pro rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje INVESTIČNÍ PRIORITA 2 Specifický cíl 1: Zkvalitnění vzdělávací infrastruktury na vysokých školách za účelem zajištění vysoké kvality výuky, zlepšení přístupu znevýhodněných skupin a zvýšení otevřenosti vysokých škol. Prioritní osa 3 - Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání INVESTIČNÍ PRIORITA 1 Specifický cíl 1: Zvýšení kvality předškolního vzdělávání včetně usnadnění přechodu dětí na ZŠ Specifický cíl 2: Zlepšení kvality vzdělávání a výsledků v klíčových kompetencích Specifický cíl 3: Rozvoj strategického řízení a hodnocení kvality ve vzdělávání Specifický cíl 4: Zkvalitnění přípravy budoucích a začínajících pedagogických pracovníků Specifický cíl 5: Zvyšování kvality vzdělávání a odborné přípravy včetně posílení jejich relevance pro trh práce INVESTIČNÍ PRIORITA 2 Specifický cíl 1 - Kvalitní podmínky pro inkluzívní vzdělávání INVESTIČNÍ PRIORITA 3 Specifický cíl 1 - Sociální integrace dětí a žáků včetně začleňování romských dětí do vzdělávání

PŘÍKLADY AKTIVIT K PLNĚNÍ SPECIFICKÝCH CÍLŮ V JEDNOTLIVÝCH PRIORITNÍCH OSÁCH S OHLEDEM NA PŘÍJEMCE (JMK A JEHO ORGANIZACE) PRIORITNÍ OSA 1: Vytvoření nových a rozvoj stávajících návštěvnických center v podpořených výzkumných centrech a infrastrukturách, včetně souvisejících popularizačních programů, aktivit a materiálů (specifický cíl 1) PRIORITNÍ OSA 2: Podpora opatření na popularizaci vědy a výzkumu, která budou mít dopad na laickou i odbornou veřejnost včetně dětí, žáků a studentů, vytváření a implementace strategií a systémů pro popularizaci výzkumu, včetně programů školení výzkumných pracovníků v oblasti komunikace a popularizace výzkumu a vývoje, pořádání tematických letních škol apod. Podpořena bude na celém území České republiky možnost upgrade expozic a tvorba nových vzdělávacích programů spojených s neformálním vzděláváním, které slouží k popularizaci výzkumu. PRIORITNÍ OSA 3: Bude podpořena spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních partnerů na daném území při přípravě a realizaci společných aktivit zaměřených na zvyšování kvality vzdělávání Jedním z nosných prvků bude tvorba a realizace krajských a místních akčních plánů rozvoje vzdělávání a plánů aktivit pro rozvoj vzdělávání v jednotlivých školách Na úrovni ZŠ a SŠ se PO3 zaměří především na zkvalitňování vzdělávání všech žáků v klíčových kompetencích s důrazem na rozvoj základních gramotností (čtenářské a matematické) a na podporu nadání a talentu každého žáka, speciálně pak v oblastech spadajících pod koncept STEM V rámci SC 5 bude podporována i podnikavost, iniciativa a kreativita dětí a žáků. Kompetence a nadání v těchto oblastech budou cíleně rozvíjeny ve spolupráci škol, školských zařízení, organizací neformálního vzdělávání výzkumných institucí a zaměstnavatelů Podpora zvyšování kvality a efektivnosti systému pedagogicko-psychologického poradenství Zvýšení kvality a relevance vzdělávání k požadavkům trhu práce - aktivity se zaměří zejména na zlepšení spolupráce škol, školských zařízení, zaměstnavatelů, NNO, ostatních aktérů ve vzdělávání a institucí VaV. V oblasti kariérového poradenství bude cílem zvýšit motivaci žáků studovat a v praxi uplatnit odborné dovednosti a zároveň zvýšit informovanost žáků, rodičů a učitelů o požadavcích na výkon povolání Aktivity směřující k tématům podnikavosti a kreativity, motivace k vědě a badatelsky orientovanému učení, v synergických akcích prostupujících celým OP VVV.

INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika Prioritní osa 2: Rozvoj místních iniciativ /FM/ ( €/cca 27 mil. Kč) Podporované aktivity - společné plánování, strategie a studie v přeshraničním regionu, zvyšování institucionálních kapacit - vzdělávání, kulturního a přírodního dědictví; rozvoj institucí veřejné správy, vytváření partnerství a sítí přeshraničních struktur

INTERREG V-A Rakousko – Česká republika Prioritní osa 4: Udržitelné sítě a spolupráce mezi institucemi /FMP/ ( €/cca 57 mil. Kč) Podporované aktivity - podpora spolupráce obcí, měst a regionů a dalších institucí veřejného sektoru, posilování sítí (zejména NNO) na lokální/regionální úrovni a podpora potenciálu pro rozšiřování spolupráce s jasným přeshraničním rozměrem a cílem

Děkuji za pozornost téma „Evropská unie“