OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost 23. 9. 2015 Jihlava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Dotační možnosti pro obce a města
Evropský sociální fond v ČR
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
Lidské zdroje a zaměstnanost
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Zdroje pro financování projektů Hana Šilhánová, ředitelka NROS 2007 Seminář pro žadatele o dotace MPSV – odbor rodinné politiky.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Příští období financování z ESF zaměřené na problematiku genderu Praha, 6. června 2013.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Čerpání z Evropského sociálního fondu – genderové audity Jihlava.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Ing. Jan Šild, Mgr. Michal Bajer, HOPE-E.S., v.o.s.
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava

PRIORITNÍ OSY OP ZAMĚSTNANOST 1.Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly posílení aktivních politik zaměstnanosti - v OP LZZ oblast podpory částečně 3.3 modernizace služeb zaměstnanosti - v OP LZZ oblast podpory 2.2 zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků - v OP LZZ oblast podpory rozšíření o potenciální zaměstnance rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a sladění pracovního a rodinného života - v OP LZZ oblast podpory 3.4 2

PRIORITNÍ OSY OP ZAMĚSTNANOST 2.Sociální začleňování a boj s chudobou podpora sociální integrace a boj s chudobou - v OP LZZ oblasti podpory částečně Sociální inovace a mezinárodní spolupráce podpora sociálních inovací a mezinárodní spolupráce - v OP LZZ oblast podpory 5.1, doplněny sociální inovace 4.Efektivní veřejná správa podpora reformy veřejné správy (měkké investice) - v OP LZZ oblast podpory 4.1 3

ALOKACE NA PRIORITNÍ OSY Celková alokace OPZ – cca mil. EUR (cca 70 mld. Kč) 4

PRIORITNÍ OSA 1 INVESTIČNÍ PRIORITA 2 ROVNOST ŽEN A MUŽŮ VE VŠECH OBLASTECH, A TO I POKUD JDE O PŘÍSTUP K ZAMĚSTNÁNÍ A KARIÉRNÍ POSTUP, SLADĚNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA A PODPORA STEJNÉ ODMĚNY ZA STEJNOU PRÁCI ALOKACE KČ PRVNÍ VÝZVA: ČERVENEC 2015 POSLEDNÍ VÝZVA: PROSINEC 2019

AKTUÁLNÍ VÝZVY 6 Systémové projekty na podporu rovnosti žen a mužů (uzavřená výzva, 1. červenec 2015  31. prosinec 2016) Podpora služeb péče o děti 1. stupně základních škol v době mimo školní vyučování (otevřená výzva, 3. srpen 2015  16. říjen 2015) Implementace Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v České republice na léta 2014 – 2020 (otevřená výzva, 1. září 2015  31. prosinec 2016) Publikováno na → Výzvywww.esfcr.cz

PLÁNOVANÉ VÝZVY (2015 / 2016) Služby péče o děti předškolního věku Obecněji zacílená výzva na podporu rovných příležitostí žen a mužů a slaďování pracovního a soukromého života Rovné příležitosti žen a mužů u zaměstnavatelů (realizace genderových auditů a navazujících opatření) Individuální péče o děti (profesní kvalifikace chůvy, zprostředkování služby hlídání v domácnosti) Podpora podnikání žen Harmonogram na následující rok je publikován a průběžně aktualizován na → Výzvy → Harmonogram výzevwww.esfcr.cz 7

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST. PhDr. Adéla Šeredová Purschová, Ph.D. vedoucí oddělení projektů rovnosti žen a mužů I odbor realizace programů ESF – adaptabilita a rovné příležitosti Ministerstvo práce a sociálních věcí Kartouzská 4, Praha 5