Projekt Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ červen 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Finanční možností svépomocných skupin
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Ing. Stanislava Správková
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Připravované kroky v oblasti elektronizace zdravotnictví 25.února 2013 IKEM, Praha.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Úřad vlády České republiky Rada vlády pro udržitelný rozvoj Úřad vlády České republiky, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1, telefon: ,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Informace ministra zdravotnictví o průběhu reforem psychiatrické péče (Center duševního zdraví) 28. Schůze Výboru pro zdravotnictví PS P ČR MZČR, Praha,
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Reforma psychiatrické péče
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Ing. Stanislava Správková
Obor zdravotních služeb MZ
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

Projekt Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ červen 2011

Společné řešení MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Memorandum o spolupráci MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Hlavní cíle Podpořit procesy sociální a zdravotní reformy Zvýšit efektivitu veřejně financovaných služeb Podpořit koordinaci mezi jednotlivými resorty Optimalizovat počty lůžek zdravotní a sociální péče na potřeby krajů a celé ČR Zajistit v rámci objemu dnes vynakládaných veřejných prostředků dostupnou a kvalitní sociální a zdravotní péči Navrhnout dlouhodobě udržitelný způsob financování sociální a zdravotní péče MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Specifické cíle Optimalizovat systém zdravotní a sociální péče v České republice jako: – Efektivní – Spravedlivý – Dostupný – Financovatelný z e stávajících zdrojů MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Specifické cíle Sjednotit a koordinovat aktivity resortů a krajů tak, aby nebyly upřednostňovány zájmy žádného ze zúčastněných subjektů na úkor jiných Najít řešení koncepční a dlouhodobé Uvést do souladu strategické dokumenty komunitního plánování vznikající na různých úrovních MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Specifické cíle Přispět k rozvoji efektivnějších forem péče z hlediska financování systému v péči o klienty – Domácí péče – Ambulatní péče – Stacionáře Podpořit změny ve financování zdravotní a sociální péče MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Další potenciální partneři Zřizovatelé zdravotnických a sociálních zařízení (Kraje, obce, soukromé subjekty) Zdravotní pojišťovny Komory a profesní sdružení Odbory Svazy a unie poskytovatelů péče MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Související koncepční změny Zákon o dlouhodobé péči Zákon o koordinované rehabilitaci Změny v systému výplat sociálních dávek Přechod financování zdravotnických zařízení dle klasifikačního systému DRG (Diagnosis Related Group) Zákon o zdravotnických službách MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Formální rámec Společný projekt MPSV a MZČR Strategický projekt v prioritě 4 OP LZZ v rámci Smart administration Oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy Doba realizace až MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Předpokládané aktivity projektu definice a popis služeb v síti zdravotních a sociálních služeb popis jednotlivých prvků sítě zdravotních a sociálních služeb včetně jejich parametrů sběr a analýza dat o jednotlivých službách a prvcích sítě vytvoření trvale aktuálních registrů dat o síti zdravotních a sociálních služeb sběr a analýza informací a dat z porovnatelných zemí návrh koncepce řešení optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb definice cílových hodnot parametrů pro jednotlivé služby a prvky v síti pilotní ověření navržených řešení ověření finančního modelu a kalkulace úspor tvorba vzorové metodiky generelů sítě zdravotních a sociálních služeb identifikace žádoucích změn předpisů, metodik, vyhlášek, příp. zákonů návrh nástrojů realizace generelů a regulace sítě zdravotních a sociálních služeb poradenská a metodická podpora při tvorbě generelů MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Organizace a řízení projektu MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Ředitel projektu Organizační tým Externí podpora Řídící výbor Pracovní týmy Expertní skupinaDiskusní fóra, odborné konference

Řídící výbor Bc. Vladimír Šiška, MBA I. náměstek ministra práce a sociálních věcí MUDr. Vladimír Pavelka I. náměstek ministra zdravotnictví Mgr. Válková Monika odborný garant sociální problematiky MUDr. Zdeněk Hejduk odborný garant zdravotní problematiky Ing. Michael Viereckl ředitel projektu MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Expertní skupina Mgr. Válková Monika poradce ministra, člen řídícího výboru projektu Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb, Doc.MUDr Holmerová Iva, Ph.D. ředitelka Gerontologického centra, předsedkyně České gerontologické a geriatrické společnosti ČLS JEP, České alzheimerovské společnosti, členka výboru Alzheimer Europe, PhDr Kadlec Jindřich předseda Asociace pečovatelských služeb Ing. Horecký Jiří, BA (Hons) prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb PhDr. Hejná Běla člen Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Mgr. Jahodová Iva ředitelka zařízení sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Expertní skupina MUDr. Hejduk Zdeněk tajemník 1. náměstka ministra, člen řídícího výboru projektu Optimalizace sítě zdravotních a sociálních služeb MUDr. Vepřek Pavel poradce ministra MUDr. Běhounek Jiří hejtman, místopředseda Rady AKČR, předseda zdravotní komise AKČR MUDr. Frňka Pavel předseda zdravotní sekce Svazu zdravotních pojišťoven ČR Ing. Břeňková Ivana místopředsedkyně OS zdravotní a sociální péče, vedoucí Pracovního týmu RHSD pro zdravotnictví MUDr. Engel Martin předseda LOK-SLČ MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Pracovní skupiny Návrh témat pracovních skupin: – Analytická skupina – Lůžková, ambulantní a terénní péče – Financování – Komunitní plánování, kraje, obce MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Harmonogram Příprava projektu Realizace projektu výstupy expertních skupin, pilotní ověření návrhy generelů zdravotních a sociálních služeb strategie realizace generelů v krajích nastavení sítě služeb dle schválených generelů MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

Témata do projektu Domácí péče - pečovatelská služba Zdravotně sociální lůžka Revizní lékaři - posudková služba Zdravotní a nemocenské pojištění Propustnost sítě Regulace a ochrana klientů Multifunkčnost velkých areálů... MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ