Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Evropský sociální fond v ČR
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
EURES – vaše práce v Evropě
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Dana Zadražilová Fakulta mezinárodních vztahů VŠE v Praze Vzdělávání k udržitelnosti czech bcsd.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Projekt: Podpora dalšího vzdělávání v Libereckém kraji
DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Komunitární program PROGRESS
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Blízká témata Klíčové kompetence Vzděláváním k zaměstnatelnosti Implementace Evropských nástrojů, principů a rámce pro celoživotní učení Trendy a výzvy pro strategie celoživotního učení Podpora mobility v celoživotním učení

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Očekávání příklady dobré praxe poznat nové přístupy porovnávat a sdílet řešení osobní rozvoj včetně rozvoje jazykových dovedností

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Zaragoza Nový španělský subsystém dalšího vzdělávání

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Falun Vzdělávání dospělých ve venkovských oblastech

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Limoges Zaměstnanost a sebezaměstnání v odlehlých venkovských oblastech

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Přínos profesní zaměstnanost a sebezaměstnání učící se společnost podpora podnikání a výcvik „in-job“ vzdělávací systémy partnerství sdílení praxe

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Přínos osobní jazykové dovednosti interkulturní přístup kontakty a osobní přátelství

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Dopady strategie a politika zaměstnanosti plánování a formulování požadavků na rekvalifikace a vzdělávací programy cílené programy zaměstnanosti (mikro)regionální projekty zaměstnanosti

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 „Získané zkušenosti využiji společně se svými spolupracovníky při plánování komplexních vzdělávacích programů v rámci rekvalifikací realizovaných vzdělávacími institucemi dle požadavků Úřadu práce, případně při tvorbě mikroregionálních projektů v rámci aktivní politiky zaměstnanosti. Navázané kontakty umožní případné vytvoření konkrétních partnerství při realizaci dalších projektů v oblasti naší působnosti.“

tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor politiky zaměstnanosti, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Doporučení Určitě ano Děkuji vám za pozornost