KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční možností svépomocných skupin
Advertisements

Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Program CZ11 Public Health Initiatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Otevřené výzvy AKTIVITA I. Psychiatrická péče AKTIVITA.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Zdravotní péče, odborné činnosti, zdravotní služby
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Reforma psychiatrické péče
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Aktuální dotační příležitosti IROP
Ing. Stanislava Správková
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu

Program Iniciativy v oblasti veřejného zdraví: Prioritní oblast: Human and social development Programová oblast 27: Public Health Initiatives Alokace Programu: EUR Ministerstvo zdravotnictví plní roli odborného partnera Programu Norským partnerem Programu je The Norwegian Institute of Public Health

Globální cíl Programu je v souladu s cílem programové oblasti č. 27: „ Zlepšení zdraví populace a redukce nerovného přístupu ke zdravotní péči“. Zvláštní zřetel je kladen na preventivní složku péče o veřejné zdraví. Dohoda o Programu byla podepsána dne Dohoda o Partnerství byla podepsána dne

Programové oblasti a podoblasti: I. Psychiatrická péče II. Péče o děti II.a Prevence dětských úrazů II.b Sekundární prevence následků chorob a zdravotních problémů v dětském věku II.c Vzácné choroby

I.Psychiatrická péče Globální cíl: zvýšení kvality a modernizace postupů psychiatrické péče Specifický cíl: vytvoření a implementace systému ucelené rehabilitace v zařízeních psychiatrické péče Postup implementace: 1.Předdefinovaný projekt schválený spolu s Programem norskou stranou „Vytvoření systému ucelené rehabilitace duševně nemocných (SUPR) a jeho implementace v lůžkových zařízeních následné péče“ Příjemce: Psychiatrická nemocnice Bohnice

2. Otevřená výzva – implementace systému ucelené rehabilitace v zařízeních psychiatrické péče (umožněno je rovněž doplňkové vybavení infrastruktury pro zavedení a rozvoj metody ucelené rehabilitace). Oprávnění žadatelé: zařízení dlouhodobé psychiatrické péče definované §9, odst. 2 c) a/nebo d) (následná a/nebo dlouhodobá lůžková péče) zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování zařízení, v jejichž rámci bude zavedena metoda ucelené rehabilitace v rámci léčebného procesu

3. Malé grantové schéma – podpora činnosti nestátních neziskových organizací Cíl: deinstitucionalizace a destigmatizace psychiatrické péče. Typy projektů:  projekty, které předchází reformě psychiatrické péče  projekty budou jedním z podkladů pro reformy psychiatrické péče  investiční i neinvestiční projekty

II. Péče o děti Globální cíl: zlepšení zdraví dětské populace prostřednictvím implementace preventivních aktivit Specifický cíl: podpora aktivit primární a sekundární prevence Oblasti:  dětské úrazy  perinatální zátěž a onemocnění v dětském věku  vzácné choroby

II.a Dětské úrazy Globální cíl: snížení počtu dětských úrazů a dětské úmrtnosti v důsledku úrazů Specifický cíl: centralizace preventivních aktivit pro zavedení a zefektivnění aktivit primární a sekundární prevence na místní i národní úrovni Postup implementace: 1.Předdefinovaný projekt „Podpora činnosti Národního centra prevence dětských úrazů, násilí a podpory bezpečnosti pro děti na pracovištích žadatele“ Příjemce: FN v Motole

2. Otevřená výzva Cíl: vytvoření „preventivních buněk“ v pracovištích specializované a superspecializované dětské traumatologické péče Oprávnění žadatelé:  poskytovatelé specializované a superspecializované dětské traumatologické péče vedené ve věstníku Ministerstva zdravotnictví (věstník MZ ČR, částka 6 z 28. listopadu 2008) 3. Malé grantové schéma: Cíl: podpora činnosti NNO v oblasti prevence dětských úrazů.

II.b Sekundární prevence následků onemocnění a zdravotních problémů v dětském věku Cíl: předcházení negativním následkům perinatální zátěže a dalších onemocnění v dětském věku (aktivity sekundární prevence)  Podporovány budou aktivity zaměřené na rozvoj multidisciplinární dispenzární péče, která je prováděna u pacientů s perinatální zátěží po propuštění ze specializovaných perinatologických center všech stupňů.

Postup implementace: 1.Otevřená výzva: podpora rozvoje následné péče o děti s perinatální zátěží Oprávnění žadatelé: poskytovatelé navazující dispenzární péče v návaznosti na perinatologická centra stanovené věstníkem Ministerstva zdravotnictví (věstník MZ ČR, částka 2/2004) 2.Malé grantové schéma: podpora činnosti NNO v podporované preventivní oblasti, a to jak v primární, tak sekundární podobě

II.c Vzácné choroby Cíl: zlepšení péče o osoby se vzácnými chorobami prostřednictvím: zlepšení včasné detekce a rozpoznání vzácného onemocnění praktickými a jinými odbornými lékaři zvýšení informovanosti o vzácných onemocněních a jejich příznacích centralizace péče o pacienty se vzácným onemocněním

Postup implementace: 1.Předdefinovaný projekt „Národní koordinační centrum pro vzácná onemocnění“ Příjemce: FN v Motole 2.Malé grantové schéma:  podpora činnosti NNO v oblasti péče o pacienty se vzácným onemocněním  podpora činnosti pacientských organizací

Alokace jednotlivých oblastí OblastAlokace Psychiatrická péče Výzva na individuální projekty ,- Kč Výzva – Malé grantové schéma ,- Kč Péče o děti Výzva na individuální projekty ,- Kč Výzva – Malé grantové schéma ,- Kč Bilaterální fond A ,- Kč

Podíly financování  Podíly financování grantů se odvíjejí od právní formy žadatele.  Spolufinancování bude zajištěno ze zdrojů žadatele. Podíly: Právní forma žadateleGrantVlastní spolufinancování Veřejná instituce80%20% NNO90%10% Právnické osoby60%40%

Událost Termín Výzva pro bilaterální fond A (Aktivita I. + II., Malé grantové schéma Aktivit I. + II.) Kontaktní seminář Výzva pro předkládání projektů – Aktivity I. + II.konec května 2014 Ukončení výzvy - Aktivita II. + bil. fond A – Aktivita II.konec července 2014 Ukončení výzvy - Aktivita I. + bil. fond A – Aktivita I.1. polovina srpna 2014 Výzva pro předkládání projektů – Malé grantové schéma – Aktivity I. a II. + bil. fond pro malé grantové schémazáří – říjen 2014 Harmonogram realizace Programu Inciativy v oblasti veřejného zdraví

Aktuální informace o vyhlášených výzvách a požadavcích na projektové žádosti naleznete zde:

Kontakty: Ministerstvo zdravotnictví, odbor evropských fondů, oddělení finančních mechanismů Kontaktní osoby:  Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová, vedoucí oddělení, tel.: ,  Ing. Martina Juřicová, tel.: ,  Mgr. Ing. Renata Bednářová, tel.: ,  Ing. Jana Štědrá, tel.: ,  Mgr. Petr Čermák, tel.: ,  Mgr. Tomáš Hrůza, tel.: ,

Děkuji za pozornost Jan Bodnár ředitel odboru evropských fondů Ministerstvo zdravotnictví ČR