Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Sociální politika státu N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ. Historie Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí,
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Hotel Co to je?.
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Řízení kolektivu. Řízení kolektivu Aby podřízení pracovali dobře, musí být splněny tyto podmínky: schopnosti podřízených pracovní podmínky motivace.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12
Základní informace o poskytovateli
Nízkoprahová denní centra
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Práva a povinnosti členů rodiny
Program na podporu lesních ekosystémů
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Klíčové aktivity projektu
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Podpora samostatného bydlení
Současná situace na trhu s byty konkrétně v Drážďanech
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Koncepce dostupného bydlení v Jablonci n/N
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Azylové domy

poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Základní úkony azylových domů a) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, b) poskytnutí ubytování, c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Azylový dům II. Azylový dům – ubytovací zařízení pro osoby bez přístřeší, jež by těm klientům, kteří jsou pro změnu životního stylu motivováni, mělo umožnit integraci do společnosti.

Azylový dům pro matky s dětmi Azylový dům pro matky s dětmi – zařízení pro ubytování matek s malými dětmi (v ČR do 3 let), které se dostaly do tak nepříznivé situace, že by bez náhradního ubytování nebyly schopny vychovávat dítě.

Kam dál ? Ukončení pobytu v těchto zařízení je komplikováno nedostatkem sociálních bytů nebo jiného typu bydlení pro osoby s nízkými příjmy (regulované nájemné – městské byty), kde by mohl člověk usilující o společenskou integraci trvale žít.

Cílová skupina uživatelů  Osoby bez přístřeší  Osoby nacházející se v složité bytové situaci (i životní)

Úhrada za služby azylového domu 160 Kč denně za celodenní stravu (3 jídla) 75 Kč za oběd ubytování (1 rok), umožnění celkové hygieny těla, vytvoření podmínek pro zajištění úklidu, praní a žehlení osobního prádla, výměny ložního prádla celkem: 120 Kč denně, nebo 90 Kč denně za dospělou osobu a 60 Kč denně za dítě (jedná-li se o nezletilé dítě)

Příklad služby azylového domu Azylový dům pro muže, Milheimova 694, Pardubice – zřizovatel SKP Centrum o.p.s Kapacita 23 osob Smlouva o poskytování sociální služby. Uživatel si písemně formuluje svůj osobní cíl, pracovník napomáhá dosažení.

Příklad služby azylového domu pro matky s dětmi Městský azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Na Spravedlnosti 803, Pardubice – SKP Centrum o.p.s. Kapacita zařízení: 50 lůžek, 24 pokojů Uživatelka má vypracovaný svůj individuální plán obsahující cíle. Za účelem realizace cíle je uživatelce služby přiřazena klíčová sociální pracovnice.

Organizace v Chrudimi a okolí SKP Centrum o.p.s – Azylový dům pro muže, Pardubice 23 lůžek, od 16 – 80 let Městský azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Pardubice, od 16 let Dlaň životu o.p.s. – Azylový dům pro těhotné ženy v tísni, Hamry – oběti domácího násilí, osoby bez přístřeší – těh. ženy a matky od 18 let s dětmi do 7 let Domov pro ženy a matky s dětmi v tísni, Žamberk – oběti domácího násilí, osoby bez přístřeší, osoby v krizi s dítětem – od 0 let (děti) – 64 let

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 57), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 22) Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, pristresi/azylovy-dum-pro-muze/ pristresi/azylovy-dum-pro-muze/ azylovy-dum-pro-zeny-a-matky-s-detmi-2/popis- realizace-sluzby/ ylov%C3%A9+domy&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&S UBSESSION_ID= _