Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu."— Transkript prezentace:

1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu Bezdomovectví - opakování I.– VY_32_INOVACE_ Autor Mgr. Jaroslava Hypiusová Tematická oblast Sociální péče pro 4. ročník SOŠ Ročník 4 Datum tvorby Září – prosinec 2013 Anotace Materiál je určen pro výuku tematického celku péče o občany společensky nepřizpůsobivé. Metodický pokyn Materiál obsahuje jak teoretickou část, tak i příklady k procvičování, písemné práce k jednotlivým metodám a průběžný opakovací test – č. 1.

2 ANOTACE Tento materiál je opakovací – shrnuje úvodní teoretickou část – Bezdomovectví .

3 3. Test i. - teorie

4 Písemné opakování Bezdomovectví i.
1) Definice bezdomovectví zní je sociálním jevem podmíněným celou řadou faktorů a představuje krajní podobu sociálního vyloučení. je nerovnost v participaci na životě společnosti, která je výsledkem nedostatku příležitostí k této participaci. lidé na okraji společnosti ohroženi nestejnými problémy.

5 2) Sociální vyloučení (exkluze) je
chápáno jako nerovnost v participaci na životě společnosti, která je výsledkem nedostatku příležitostí k této participaci. je sociálním jevem podmíněným celou řadou faktorů a představuje krajní podobu sociálního vyloučení. v současnosti častější než výraz „lidé bez domova“ nebo „lidé bez přístřeší“.

6 3) Mezi lidi ohrožené bezdomovectvím nepatří
dlouhodobě nezaměstnaní Hendikepovaní Senioři Junioři lidé adaptovaní na život v institucích příslušníci etnických minorit (u nás především Rómové) a migranti

7 4) Ztrátou domova jsou více/častěji ohroženi
Muži Děti Ženy Dívky

8 5) Kategorie bezdomovectví jsou
zjevné, skryté, potenciální zjevné, skryté, potencionální objevné, skryté, potenciální 6) Psychické změny u bezdomovců jsou (vypište heslovitě 4 změny) ……………………………………………

9 7) Mezi typické znaky osobnosti bezdomovce nepatří
schopnosti neuspokojené oblasti potřeb dovednosti potřeba stimulace potřeba seberealizace potřeba otevřené budoucnosti

10 Řešení písemné práce Bezdomovectví I.
A D C Bezmocnost, rezignace, prožívání otupělé a vyhaslé.

11 Použité zdroje: vlastní


Stáhnout ppt "Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google