Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Porada ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Advertisements

Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Program dnešního setkání OPS ( )
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Lenka Herčíková,
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Michal Šperling - EUREDIS
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Závěrečná konference projektu
Název operačního programu:
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Pracovní setkání středních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Porada ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 2. června 2009

Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Aktuální výzvy operačních programů pro obce Mezinárodní konference k rozvoji nemotorové dopravy v kontextu Evropy Úvodní workshop aktérů integrace cizinců v JMK (projekt Jihomoravského regionálního centra na podporu integrace cizinců) Projekty Jihomoravského kraje pro cílovou skupinu obce Aktuální informace k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Aktuální výzvy operačních programů pro obce OP Životní prostředí –4.5. – –1.3 Omezování rizik a povodní –3.1 Výstavba nových zařízení a rekonstrukce stávajících zařízení s cílem zvýšení využívání OZE pro výrobu tepla, elektřiny a kombinované výroby tepla a elektřiny Regionální operační program Jihovýchod –4. 5. – – 1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy –1. 6. – – 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch –1. 6. – – Rozvoj služeb v cestovním ruchu

Aktuální výzvy operačních programů pro obce OP Lidské zdroje a zaměstnanost –6.4. – – 4.1 Vzdělávání v eGon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností Integrovaný operační program –15.4. – – Zavádění ICT v územní veřejné správě Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika – konec předkládání žádostí pro 6. Monitorovací výbor

Mezinárodní konference k rozvoji nemotorové dopravy v kontextu Evropy Termín konání: 17. – Cíl projektu: rozvoj přeshraniční spolupráce a předání know-how v oblasti nemotorové dopravy v příhraničních oblastech Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska 1. den (17. června 2009 od 10,00 hod.) Realizace odborné konference příspěvky zaměřené na čtyři témata: –Rozvoj cykloturistiky na území Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska –Služby cyklistům –Možnosti financování cykloturistiky v Jihomoravském kraji a Dolním Rakousku –Příklady dobré praxe v oblasti nemotorové dopravy Místo konání: kongresové centrum zámku Mikulov 2. den (18. června 2009) Odborná exkurze po cyklostezkách příhraničí s příklady z praxe Trasa: Valtice – Schrattenberg – Katzelsdorf – Reinthal – Lednice

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Období realizace: 4/2009 – 12/2009 Cílová skupina: státní příslušníci třetích zemí Cíl: dlouhodobé a aktivní zapojení Jihomoravského kraje do procesu podpory integrace cizinců v ČR na regionální úrovni – iniciace, vznik a provoz Jihomoravského regionálního centra na podporu integrace cizinců Aktivity:a) sociální, právní, jazykové a kulturní poradenství b) služby zaměřené na zlepšení sociálního, právního, jazykového a kulturního postavení cizinců na území JMK c) kulturní a osvětová činnost zaměřená na většinovou populaci Partneři projektu:Statutární město Brno, Diecézní charita Brno, Sdružení občanů zabývajících se emigranty, Organizace pro pomoc uprchlíkům

Workshop k projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců“ V rámci realizace projektu proběhne úvodní workshop aktérů integrace cizinců v Jihomoravském kraji Termín: od 9:00 hod. Místo: aula Administrativního a školícího centra, Cejl 73, Brno Cílem setkání je seznámit účastníky s realizací projektu, představení projektového záměru a konceptu fungování Centra na podporu integrace cizinců, realizace analýzy výchozí situace a dosavadního průběhu integrace cizinců v JMK, příprava a tvorba „Regionální strategie cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců na území JMK“ aj.

Projekty Jihomoravského kraje pro cílovou skupinu obce Jihomoravský kraj – multikulturní region ze společné perspektivy Doba trvání projektu: 11/2009 – 11/2011 (projekt v přípravné fázi) Cíl projektu: Zkvalitnění přístupu zaměstnanců institucí veřejného sektoru k příslušníkům etnických menšin formou speciálního interaktivního vzdělávání Cílová skupina: pracovníci institucí samosprávy, státní správy, institucí zřizovaných veřejným sektorem a dalších dotčených organizací Aktivity projektu: –Analýza potřeb v oblasti přístupu k etnickým menšinám u vybraných organizací, zmapování potřeb cílové skupiny –Příprava a vytvoření interaktivního vzdělávacího programu –Realizace pilotního vzdělávání –Evaluace vzdělávacího programu –Příprava a akreditace vzdělávacího programu MV –Zavádění programu do praxe V současné době proběhlo dotazníkové šetření ve vybraných obcích a okresech. Výstupy šetření jsou podkladem projektu.

Projekty Jihomoravského kraje pro cílovou skupinu obce Moderní metody řízení a vzdělávání veřejného sektoru v Jihomoravském kraji Cíl projektu: –Zefektivnit organizaci a provádění činností obecních úřadů v Jihomoravském kraji a příspěvkových organizacích zřizovaných Jihomoravským krajem a zpřehlednit možnosti dalšího vzdělávání subjektů veřejné správy Cílové skupiny: –Obce Jihomoravského kraje –Příspěvkové organizace zřizované Jihomoravským krajem Klíčové aktivity: –Rozvoj odborného vzdělání zaměstnanců veřejné správy v obcích Jihomoravského kraje v oblasti klíčových kompetencí –Zavádění moderních metod řízení (CAF) ve vybraných obcích Jihomoravského kraje –Zavádění moderních metod řízení (CAF, ISO 9001) ve vybraných příspěvkových organizacích zřizovaných Jihomoravským krajem –Vytvoření systému dalšího vzdělávání zaměstnanců veřejné správy na území Jihomoravského kraje jako součást celoživotního učení Realizace projektu od do (projekt v přípravné fázi)

Aktuální informace k OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 (počáteční vzdělávání): 1. výzva dne byly podepsány poslední smlouvy z 1. výzvy 4 projekty ze 70 schválených odstoupily od realizace (jeden z 1.1 a 3 z 1.3) celkem rozděleno cca Kč z alokovaných 467 milionů zůstatek cca 215 milionů bude přesunut do dalších výzev dne RJMK projednala schválení změn v projektech probíhá příprava dodatků k cca 57 smlouvám (nejčastěji změna termínů realizace, úprava rozpočtů a úprava monitorovacích indikátorů) v průběhu května a června probíhají u všech příjemců dozorovací návštěvy (metodické dohlídky) do 30 dnů od podpisu smlouvy byly příjemcům odeslány zálohové platby ve výši 20 % z celkové schválené dotace

Aktuální informace k OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 (počáteční vzdělávání): 2. výzva dne a se konaly semináře pro žadatele do 2. výzvy dne byla vyhlášena 2. výzva od do probíhaly konzultace nad projektovými záměry a žádostmi od do probíhá sběr žádostí, které následně projdou třemi fázemi hodnocení (formální, přijatelnost, věcné) ALOKACE na 2. výzvu –oblast podpory 1.1 – Kč –oblast podpory 1.2 – Kč –oblast podpory 1.3 – Kč

Aktuální informace k OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 (počáteční vzdělávání): 2. výzva Co by měla obsahovat kvalitní projektová žádost? -prokázána potřebnost realizace projektu -definovaná rizika projektu a návrhy na jejich odstranění -jasně definovaná udržitelnost projektu -rozpočet je přiměřený cílům projektu -způsob a metody zapojení cílových skupin jsou přesně vymezeny -výstupy jsou stanoveny jasně a konkrétně -z aktivit projektu lze precizně vyčíst, jaké činnosti bude žadatel pro cílovou skupinu realizovat, kdo se na této realizaci bude podílet a jaké náklady se k aktivitě budou vázat

Aktuální informace k OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2 – další vzdělávání –globální grant předložen na MŠMT v prvním termínu koncem ledna 2009 (požadovaná částka Kč) –začátkem března 2009 doporučen k financování –cca v červnu 2009 se očekává vydání rozhodnutí ze strany MŠMT –cca na červenec 2009 se plánují semináře pro žadatele do 3.2 –cca v srpnu 2009 se plánuje vyhlášení 1. výzvy do 3.2 a s tím –související poskytování individuálních konzultací a následné hodnocení přijatých žádostí

Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Pro bližší informace se můžete obrátit na odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Jihomoravského kraje: Kontakt Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje Žerotínovo nám. 3/5 tel.: fax: