Regionální stálá konference v Libereckém kraji Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje Liberec 17. 2. 2016 Regionální stálá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Aktuální stav
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Informace o činnosti sekretariátu Regionální stálé konference
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Klíčové aktivity projektu
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

Regionální stálá konference v Libereckém kraji Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje Liberec Regionální stálá konference v Libereckém kraji Konference Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (projekt KAP) Liberec

Co je to Regionální stálá konference?  nový nástroj krajů ČR na období  rozhodnutí ministryně pro místní rozvoj č. 124 ze dne 14. srpna 2014  regionální platforma pro koordinaci efektivního využití finančních prostředků ESIF v kraji v období  zajišťuje komunikaci v regionu mezi hlavními partnery v území  zjišťuje a sleduje absorpční kapacitu území kraje  dává doporučení k věcnému a územnímu zacílení výzev OP  na základě partnerství hledá shodu na tom, jaké jsou problémy a potřeby v kraji a na co využít finanční prostředky z ESIF

Regionální stálá konference v LK  v Libereckém kraji ustanovena na prvním jednání v prosinci 2014  schválený statut a jednací řád  předseda: hejtman Libereckého kraje sekretariát RSK: odbor regionálního rozvoje a evropských projektů kontakty:  ustavující jednání prosinec 2014  nejbližší 6. jednání bude

Složení Regionální stálé konference  zástupci regionálních, místních orgánů veřejné správy, hospodářských a sociálních partnerů v území a subjektů zastřešujících občanskou společnost + Zástupce MMR a subjektu pro implementaci IROP v roli stálého hosta bez hlasovacího práva (CRR) + zástupce církve, + zástupce PS cestovní ruch + zástupce PS vzdělávání, (a další ….. ) Členská instituce RSKPočet členů s hlasovacím právem Zástupci kraje5 Zástupce statutárních měst zastoupený nositelem ITI/IPRÚ (SMO ČR) 1 Zástupce středně velkých měst (zpravidla okresních měst mimo nositele ITI/IPRÚ) 1 Zástupce malých měst1 Zástupce za venkov - SMS ČR2 Zástupce za venkov - SPOV1 Zástupce Strategie inteligentní specializace (např. regionální RIS3 manažer)1 Zástupce krajské sítě MAS1 Zástupce krajské hospodářské komory1 Zástupce nestátních neziskových organizací1 Zástupce akademického sektoru1 Zástupce Agentury pro sociální začleňování1 Zástupce krajské pobočky Úřadu práce ČR1

Pracovní skupiny Regionální stálé konference RSK může dle potřeby zřídit odborné pracovní skupiny  odborná podpora pro RSK, projednávání a příprava podkladů pro jednání RSK (KAP)  zjišťování absorpční kapacity výzev OP  připomínkování výzev OP, … Na jednání RSK schváleny zatím 2 pracovní skupiny: 1.Pracovní skupina Vzdělávání – schválena nominace subjektů a osob 2.Pracovní skupina pro cestovní ruch – Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v LK Připravují se další pracovní skupiny: rozvoj inovací, neziskový sektor, zaměstnanost, obce a města

Pracovní skupina Vzdělávání v Libereckém kraji  RSK projednala a schválila složení PS Vzdělávání  RSK projednala a schválila složení PS Vzdělávání dle Metodiky Krajského akčního plánu vzdělávání (MŠMT) – dle institucí  RSK oslovila instituce se žádostí o nominaci osob do PS Vzdělávání projektový tým Krajského akčního plánu vzdělávání  Další organizace činnosti PS Vzdělávání přebírá projektový tým Krajského akčního plánu vzdělávání  Činnost PS Vzdělávání bude koordinována s činností RSK a obráceně, základem obousměrná komunikace  Zástupce PS Vzdělávání se bude účastnit jednání RSK

Systém připomínkování výzev Řídící orgán OP požádá RSK o zaslání absorpční kapacity území kraje pro danou výzvu  Typy projektů, na co jsou zaměřeny, kolik peněz, kdy se budou realizovat Řídící orgán OP požádá RSK o zaslání připomínek, podnětů a bariér k vyhlášeným výzvám  Návrhy, jak je potřeba upravit výzvu z hlediska potenciálních žadatelů v kraji

Připomínkované výzvy RSK LK - IROP Prioritní osa OPSpecifický cíl operačního programuVypsané a plánované výzvy v rámci OPplánovaná výzva datum PO 22.2 Vznik nových a rozvoj existujích podnikatelských aktvitSociální podnikání10/ /2016 PO 22.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učeníInfrastruktura pro předškolní vzdělávání12/ /2016 PO 22.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učeníInfrastruktura pro předškolní vzdělávání pro SVL12/ /2016 PO Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů IKT Aktivity vedoucí k úplnému elektronickému podání9/ /2017 PO 33.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvojeÚzemní plány7/ /2017 PO 33.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvojeRegulační plány9/ /2017 PO 33.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvojeÚzemní studie10/ /2017 PO11.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravyVýstavba a modernizace přestupních terminálů3/ /2016 PO11.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravyPodpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy12/ /2016 PO22.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdravíDeinstitucionalizace psychiatrické péče5/ /2020 PO22.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdravíZvýšení kvality návazné péče4/ /2017 PO22.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Infrastruktura středních a vyšších odborných škol vč. SVL 5/ /2016 PO33.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictvíRevitalizace vybraných památek11/ /2016 PO33.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictvíRevitalizace vybraných památek II. 8/ /2017 PO33.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictvíMuzea2/ /2016 PO33.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictvíKnihovny2/ /2017

Co je to Regionální akční plán? RSK zajišťuje zpracování Regionálního akčního plánu  Vyjadřuje absorpční kapacitu území kraje, základem sběr projektů a záměrů v kraji od všech subjektů  Obsahuje záměry a projekty připravované subjekty na území kraje a realizovaných z ESIF, národních krajských a ostatních zdrojů  Podklad pro doporučení zacílení výzev zpracovaný pro území kraje  Záměry a projekty seskupeny do podobných skupiny – „aktivit“ RAP  Aktualizace 1x za rok

Regionální akční plán Libereckého kraje RAP za rok 2015 schválen na jednání RSK  RAP v současné době tvoří databáze 2200 projektů, filtrování dle potřeb, projekty nepředáváme dalším subjektům  Zpracovatelem RAP je sekretariát RSK (ORREP)  Zveřejněn: Aktualizace bude zahájena sběrem projektů v březnu 2016

Regionální akční plán Libereckého kraje 2015 Počet evidovaných projektových záměrů z území Libereckého kraje – celkem Rozdělení záměrů podle oblasti zaměření

Regionální akční plán Libereckého kraje 2015 Aktivity v oblasti vzdělávání, vědy a výzkumu

Regionální stálá konference a KAP Provázanost přes PS Vzdělávání  Pracovní skupina Vzdělávání je jednou z pracovních skupin RSK  Zástupce pracovní skupiny Vzdělávání se bude účastnit jednání RSK, obousměrná provázanost a předávání informací  Připomínkování výzev a zjišťování absorpční kapacity území v oblasti vzdělávání RSK projednává a schvaluje Krajský akční plán vzdělávání  Průběžná informace o tvorbě Krajského akčního plánu vzdělávání, RSK projednává a schvaluje Krajský akční plán vzdělávání Provázanost přes projekty  Projekty z KAP součást RAP

Krajský úřad Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů RNDr. Ivana Pecháčková Tel.: z „Dát se dohromady je začátek; vydržet pohromadě je pokrok; spolupracovat je úspěch.“ Henry Ford