Hmotný majetek a katastr nemovitostí Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Duševní vlastnictví a jeho ochrana Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Dlouhodobý majetek podniku VY_32_INOVACE_MAJ_18. Obsah Charakteristika dlouhodobého majetku Členění dlouhodobého majetku Pořizování dlouhodobého majetku.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_15 Název materiáluDaně z příjmů.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Podnikání.
Majetek podniku VY_32_INOVACE_MAJ_19. Obsah: Definice podniku Definice majetku podniku Rozdělení majetku ze dvou hledisek Aktiva – dlouhodobý a oběžný.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III / 2 Sada : 4 Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída:
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
NÁKLADY NA BYDLENÍ Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.
Anotace: Prezentace je určena pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu učiva Který druh bydlení je nejlepší a jeho výhody a nevýhody Období: září – prosinec.
Jednotky plošného obsahu Km 2, hektar, ar, m 2 Příprava na práci s nemovitostmi a katastrem.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_26_Státní rozpočet Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_02_PC_a_zdraví TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Zajištění závazků 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK A ZÁVAZKY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika
Jízdní řády VY_32_INOVACE_19
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti Autor: Pavla.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obecná rovnice přímky - procvičování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Ing. Veronika Dostálková MBA
• Datum: od • Projekt: Kvalitní výuka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název materiálu: Internetový prohlížeč Google Chrome
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Název projektu: Moderní škola
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
GE Money Bank.
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_02_Majetek
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál
Název materiálu: Přihlášení ke službě Edu Live
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KANE Poskytování údajů z KN Karel Benda 1.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Majetek podniku - Aktiva
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Zobrazení polohopisu a vyhotovení lesnických map
Reálné daně Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Předmět : F y z i k a Ročník : osmý
Daň z nabytí nemovitých věcí
zpracovaný v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, dělba práce Autor: Pavla Lukešová.
Název školy: Základní škola Městec Králové
FINANČNÍ GRAMOTNOST MAJETEK ZŠ HEJNICE Z. Hyxa.
Transkript prezentace:

Hmotný majetek a katastr nemovitostí

Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.

Další členění vlastnictví - majetku MAJETEK (to co vlastníme) HMOTNÝ MOVITÝ (lze hýbat) auta, stroje, zařízení, materiál NEMOVITÝ (nelze hýbat) - pozemky, domy, byty NEHMOTNÝFINANČNÍ

Český úřad zeměměřický a katastrální Náplň práce: evidence nemovitostíevidence nemovitostí a věcných práv k nimpráv MAJETEK KDO JE VLASTNÍK ZÁSTAVA (dluhy na nemovitosti) CHARAKTER NEMOVITOSTI (orná půda, parcela) KDE SE NEMOVITOST NACHÁZÍ (mapa) Co je zde zaznamenáno ? Co zde nalezneme?

Jak nahlížet do katastru: Spusťte nahlížení do katastru Spusťte mapu Zadejte obec a katastrální území Otevřete okno s mapou Nalezněte příslušný pozemek a zjistěte číslo parcely Číslo parcely zadejte - vyhledá se majitel a popis pozemku

Skořepa, M. Skořepová E., Finanční gramotnost pro ZŠ a víceletá gymnázia, Scientia, Praha 2008, ISBN Klínský, P. (a kol.) Finanční gramotnost – obsah a příklady z praxe škol, NÚOV, Praha 2008, ISBN 978 ‑ 80 ‑ ‑ 13 ‑ 2 Navrátilová, P., Finanční gramotnost, Computer media, Praha 2012, ISBN Iuridictum – encyklopedie o právu - uridictum.pecina.cz Zelendová E. (a kol.) Finanční gramotnost ve výuce, NÚOV, Praha 2011, ISBN