Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Duševní vlastnictví a jeho ochrana Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Duševní vlastnictví a jeho ochrana Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď."— Transkript prezentace:

1

2

3 Duševní vlastnictví a jeho ochrana

4 Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.

5 Co kam patří ?

6 SOUKROMÉ VLASTNICTVÍ HMOTNÉ VLASTNICTVÍ DUŠEVNÍ VLATSNICTVÍ hmotné věci na které si „můžeme sáhnout“ nápady a myšlenky (příběh filmu, knihy, design auta, obraz, hudební skladba a interpretace, vynález…)

7 Poškozování práv vlastníků Jak mohou být narušena práva vlastníka skútru a filmu.

8 Co je a není internetové pirátství Vyrobení 1 kopie zakoupeného filmu, nebo CD Instalace freeware softwaru pro nekomerční využití ve firmě Vyrobení 1 kopie zakoupené hry, nebo programu. Domácí instalace freeware softwaru Stažení a instalace hry, nebo softwaru. Natočení filmu v kině na kameru jen pro vlastní potřebu Neoficiální stažení a uložení filmu, nebo audionahrávky. Shlédnutí filmu, nebo klipu na youtube Rozdávání kopií filmů, audionahrávek, či her kamarádům.

9 Ochranný svaz autorský duševní vlastnictví: hlavní činnost: Instituce zabývající se duševním vlastnictvím Česká protipirátská unie duševní vlastnictví: hlavní činnost: Business Software Alliance duševní vlastnictví: hlavní činnost: Úřad průmyslového vlastnictví duševní vlastnictví: hlavní činnost:

10 http://www.gifs.net http://classroomclipart.com http://www.clker.com Skořepa, M. Skořepová E., Finanční gramotnost pro ZŠ a víceletá gymnázia, Scientia, Praha 2008, ISBN 978-80-86960-40-1 Klínský, P. (a kol.) Finanční gramotnost – obsah a příklady z praxe škol, NÚOV, Praha 2008, ISBN 978 ‑ 80 ‑ 87063 ‑ 13 ‑ 2 Navrátilová, P., Finanční gramotnost, Computer media, Praha 2012, ISBN 978-80-7402-107-7 Iuridictum – encyklopedie o právu - uridictum.pecina.cz Zelendová E. (a kol.) Finanční gramotnost ve výuce, NÚOV, Praha 2011, ISBN 978-80-86856-76-6 http://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Duševní vlastnictví a jeho ochrana Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď."

Podobné prezentace


Reklamy Google