Představení projektu Celostátní konference k projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/04.00016)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
model fungování a praxe
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Ing. Aneta Hornychová Vedoucí realizačního týmu
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Základní informace o poskytovateli
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
kam vlastně směřujeme ??? 
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Představení projektu Celostátní konference k projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/ ) Praha

Základní informace o projektu Úplný názevPodpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni Zkrácený názevSociální začleňování Reg. č. OP LZZCZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory3.1 – Podpora sociální integrace a sociálních služeb Prioritní osa3 – Sociální integrace a sociální služby Termín realizace

Představení garantů  Kamila Nováková  Jana Čandová  Eva Pavlíková  Olga Starostová  Jan Zlonický

IP Sociální začleňování na místní a regionální úrovni (CZ.1.04/3.1.00/ ) Zpracování podpůrných materiálů pro oblasti:  sociálního začleňování  boje s chudobou  přípravy na stárnutí Zajištění osvěty v této oblasti

IP Sociální začleňování na místní a regionální úrovni (CZ.1.04/3.1.00/ ) Realizátor: Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Řešitel: Fond dalšího vzdělávání

Metodika tvorby strategií sociálního začleňování a boje s chudobou na regionální a místní úrovni Motto: „Sociální vyloučení je proces, během kterého jsou jednotlivci či celé skupiny vytěsňovány na okraj společnosti a je jim ztížen či omezen přístup ke zdrojům a příležitostem, které jsou běžně dostupné ostatním členům společnosti.„

Metodika tvorby strategií sociálního začleňování a boje s chudobou na regionální a místní úrovni  Proč si vytvářet vlastní strategii  Prointegrační politika pomůže celé obci  Získá i realizátor integrace  V procesu vyloučení může být každý  Kdo řekne víc: Ing. Radka Soukupová

Vytvoření informačního balíčku Motto: „Konkrétní a jasné návody, co dělat v nepříznivé situaci spojené s bydlením pro osoby ohrožené ztrátou bydlení, bezdomovce.... a pro subjekty poskytující pomoc v této oblasti." (Úkolový list projektu)  Kdo řekne víc: Mgr. Jakub Čihák

Metodika vytváření akčních plánů podporujících pozitivní stárnutí pro období let 2013–2017 na regionální a místní úrovni  Čtyři semináře s celorepublikovou působností Praha, Brno, Ústí nad Labem,Olomouc  Pracovní workshop s představiteli krajů a obcí  Sestavení podpůrného nástroje pro implementaci národního akčního plánu v krajích a obcích

 Analýza zapojení osob 50+  Zmapování míry a způsobu zapojení osob 50+ do dobrovolnických aktivit v České republice  Přehled realizovaných projektů v rámci ČR a vybraných zemí EU  Analýza stávajícího nastavení systému odchodu do důchodu  Základní informace o počtech odchodů do důchodu s přihlédnutím ke změnám v zákoně č. 155/1995 Sb.  Informace o důvodech pro rozhodování lidí pro odchod do důchodu, zmapování předčasných odchodů do důchodu

 Informační brožura na téma demografického vývoje a problémů s tím spojených  Přehledové zpracování tématu sociálního začleňování starších lidí ve společnosti v důsledku demografického vývoje v České republice  Česko-anglická verze: využití pro prezentování politiky přípravy na stárnutí v České republice  Kdo řekne víc: Mgr. Petr Wija, Ph.D.

Metodika k oddlužení nejchudších obyvatel  Trh s půjčkami a byznys s dluhy  Jak se lidé dostávají do dluhových pastí  Dluhová gramotnost  Kdo řekne víc: Mgr. Michala Baslová

Návrh nových (příp. zefektivnění stávajících) nástrojů finanční pomoci se zaměřením na místní úroveň Na základě zákona č. 182/2006 Sb. o úpadku a způsobech jeho řešení je od roku 2008 dlužníkům umožněno osvobození od úhrady zbytku dluhů, pokud jsou schopni v horizontu 5 let splatit alespoň 30% celkové výše všech svých závazků.  Další nástroje netýkající se dluhů

Metodika zjišťování sociálně-zdravotních potřeb osob bez domova v obcích Motto: „Domov je tam, kde jsme se narodili, nebo tam, kde se cítíme dobře.“ (Christian Morgenstern)

Návrh na rozšíření zdravotní péče o lidi bez domova na místní úrovni Motto: „Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon.“ (Listina základních práv a svobod)

 Základní potřeby osob bez domova v oblasti zdravotní péče  Zdravotně sociální služby  Systémové propojení sociálních a zdravotních služeb pro lidi bez domova je vhodným krokem k odstranění nejobtížnější životní situace bez domova  Kombinace práce zdravotníků a sociálních pracovníků výrazně zvýší efektivitu jak sociálních, tak zdravotních služeb  Kdo řekne víc: PaedDr. Martina Richterová –Těmínová

Děkuji za pozornost