 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINERÁLNÍ VODY A PRAMENY
Advertisements

JÁNSKÉ KOUPELE Jakub Rebl.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Lázeňský cestovní ruch
T Ř E B O Ň status: město kraj: Jihočeský okres: Jindřichův Hradec
Naše lázně.
Je obezita pokládána za nemoc?
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
ČR A EVROPA DÍL 1 KARLOVY VARY
Hydrologické poměry – podzemní vody
CESTOVÁNÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Balená voda.
KARLOVARSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Z – Bi exkurze Den Šárka Hnilicová Karolína Moravcová Tereza Kotyzová Karolína Ponížilová.
Rehabilitace u pacientů po operaci bederního úseku páteře
území bývalé Velkomoravské říše
Anotace Žák pracuje s využitím interaktivní tabule a získává informace o lázeňství v ČR VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-49 Autor Mgr. Rita Sobková Jazyk Čeština.
Karlovarský kraj.
BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Vizuální styl společnosti / regionu / destinace.
LUHAČOVICE
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Léčivé a pramenité vody v ČR VY_32_INOVACE_07 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Regenerace jako součást tréninku Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_64.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
´ ˇ ´ ˇ ´.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Hydrologické poměry - podzemní vody
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Lázně v čr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Pavlátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_CER_10 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lázeňské služby - řešení Jméno autora:Mgr.
Lázně Klimkovice Lázeňský areál Sanatorií Klimkovice se rozkládá v lesnaté krajině na úpatí Nízkého Jeseníku, v krásné přírodní scenérii s výhledem na.
Igor Dostal
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_10.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_14.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
 Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené.
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
Luhačovice. Úvod Luhačovice jsou lázeňské město na jihovýchodě Moravy ve Zlínském kraj. V Luhačovicích jsou 4. největší lázně v Česku a největší na Moravě.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Pavlátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
1 26. září 2016 Svaz léčebných lázní ČR Specifika lázeňské léčby dětí a dorostu prim. MUDr. Jana Rydlová, Vedoucí lékařka dětských léčeben, Lázně Luhačovice,
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – PODZEMNÍ VODY
LÉČIVÉ PRAMENY A LÁZEŇSTVÍ SLOVÁCKA
Vizovická vrchovina Valerie Marečková 9.B 2016.
VY_32_INOVACE_283_Lázeňství na Jesenicku
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
CHŘIBY.
Městské slatinné lázně Třeboň
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
O lázních Léčebné lázně Bohdaneč jsou dlouhá léta vyhledávaným místem k léčbě pohybového ústrojí. Naše péče je vhodná například pro pacienty s artrózou.
Transkript prezentace:

 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES  LÁZNĚ HODONÍN LÁZNĚ HODONÍN  LÁZNĚ LEDNICE LÁZNĚ LEDNICE

 Největší moravské lázně a čtvrté největší lázně v České republice s tradicí lázeňské léčby dýchacích cest, trávicího ústrojí a pohybového aparátu  Vyvěrá tu 14 kyselek a 1 sirný pramen

 Lázně Leopoldov na Smraďavce jsou rekreačním střediskem nacházejícím se v malebném údolí Chřibů nedaleko Buchlovic  Nenajdete tady žádné kolonády, avšak díky své poloze je letovisko vyhledávaným místem pro relaxaci fyzickou i psychickou

 Místní jodový pramen byl již v 16. století užíván ke koupelím  V minulosti byly známé v celém kraji  Nezdenská kyselka, pramenící na úpatí pahorku u lesa Nadějova jižně od vesnice, je výborná léčivá voda obsahující řadu minerálů

 Hlavní léčebnou procedurou jsou sirné koupele  Ostatní léčebné procedury: masáže klasické i podvodní rehabilitační tělocvik sluneční terapie rašelinové zábaly

 Základním přírodním léčivým zdrojem v Lázních Hodonín je minerální voda zvaná solanka, která patří mezi nejkvalitnější vody v Evropě  Jsou zde léčeny především nemoci cévní, potíže pohybového aparátu a stavy po úrazech a operacích  Jsou také ideálním místem pro poznávací turistiku

 Nejmladší české lázně  Moderní lázeňský komplex stojí v těsné blízkosti lednického zámku  Základním přírodním léčivým zdrojem je voda, která svým složením připomíná mořskou vodu a patří tak k nejkvalitnějším svého druhu v Evropě

cekaji-na-sve-vyrazne-vyuziti.html?reakce=nova &lid=1

Vypracovala Tereza Bystřická 9.A