 Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINERÁLNÍ VODY A PRAMENY
Advertisements

autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Naše lázně.
Sopečná činnost a sopky v ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_CHE_404.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Voda Co o ní víme?.
Karlovarský kraj.
Balená voda.
KARLOVARSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Podpovrchová voda Název školy
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: Přírodověda.
Lokalizační faktory (druhá část)
Usazené horniny.
HYDROLOGIE věda, která se systematicky zabývá poznáváním zákonů výskytu a oběhu vody v přírodě Voda - nejrozšířenější látka v přírodě. Vyskytuje se trvale.
Nerosty a horniny M. Horák.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
zaměřují se také ochranou neživé přírody
VZÁCNÉ PLYNY 18. (VIII.A) skupina.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Druhy vod Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka Bártová.
Veronika Janotová Vasilisa Grišina
Hydromechanika.
VODA.
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
´ ˇ ´ ˇ ´.
PODPOVRCHOVÁ VODA Vítek Urban prima.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
KRAJINNÁ SFÉRA.
ZVĚTRÁVÁNÍ Vítek Urban listopad 2004 prima.
VODA.
Igor Dostal
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_10.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
Luhačovice. Úvod Luhačovice jsou lázeňské město na jihovýchodě Moravy ve Zlínském kraj. V Luhačovicích jsou 4. největší lázně v Česku a největší na Moravě.
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu rozbory vod – kationty ve vodách Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2.
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_05_CH7 TémaRozdělení vody podle použití RočníkSedmý.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
NEKOVY: uhlík, síra, fosfor Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník Základní škola Benešov, Jiráskova 888 Ing. Bc. Jitka Moosová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Hydrosféra – test Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Výskyt vody v přírodě II.
LÉČIVÉ PRAMENY A LÁZEŇSTVÍ SLOVÁCKA
KYSELINY - BEZKYSLÍKATÉ
Vizovická vrchovina Valerie Marečková 9.B 2016.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_08_ZEMĚPIS
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DUM II. / 18. voda v přírodě Bc. Zdeněk Klíma.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VODA.
Mineralogie.
Léčebné lázeňství a jak dál ?
Náměty pro vědu, výzkum a inovace v českém lázeňství
CHEMICKÉ USAZENINY.
Transkript prezentace:

 Minerální prameny jsou vývěry podzemní vody z hlubin zemské kůry. Jedná se o přírodní léčivé zdroje, vyskytující se po celém světě. Minerály obsažené v horninách jsou unášeny vodou, která je obohacována a pod tlakem stoupá vzhůru k zemskému povrchu.

Využití a výskyt Využití: Výskyt: V ČR jsou využívány v lázeňství (např.: Luhačovice, Ostrožská Nová Ves, Hodonín, Leopoldov, Lednice a Nezdenice) a k získávání minerálních vod (Vincentka) Minerální prameny se vyskytují všude po světě Na Slovácku jsou to například: Lázně Luhačovice, Lázně Ostrožská Nová Ves, Lázně Hodonín

Lázně Luhačovice Pramen Vincentka. Pramen MUDr. Františka Šťastného. Pramen Aloiska. Pramen Ottovka. Pramen Svatého Josefa. Pramen Viola.

Lázně Ostrožská Nová Ves Vyvěrá jako chladný pramen s rozpuštěným sirovodíkem. Mineralizovaná voda, která se mírně ohřeje přibližně na teplotu těla, je určena k vnějšímu užití – tedy především ke koupelím. Působí proti bolesti a protizánětlivě a léčebný efekt můžeme pozorovat poměrně brzy. V lázních se dá léčit např.: lupénka, atopický ekzém nebo akné.

Děkuji za pozornost Zdroje: Google, Wikipedie