Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce.  zkušební verze:  ostrá verze:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dnes fiktivně, zítra reálně.
Advertisements

Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
ing. Květoslava Plechatá
Seminář k výběrovému řízení 2014
ing. Květoslava Plechatá
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Název projektu: Moderní škola
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Daň z přidané hodnoty.
Tisková konference 11. července 2006
Daň z přidané hodnoty.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daňové doklady Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Odvod DPH Příklad: Prodáme českému zákazníkovi naše zboží za Kč. Protože jsme plátci DPH, musíme tento obchod zdanit daní z přidané hodnoty, nejčastěji.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování Daně z přidané hodnoty Označení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Nákup zboží z EU Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Daň z přidané hodnoty a její účtování
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
Struktura obchodní faktury Jiří Jakubík Marta Rubešová Jana Tymkivová Nikol Volfová.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Daň z přidané hodnoty Eliška Lacinová Základní pojmy  Předmět  Osvobození od DPH  Plátce DPH  Poplatník  Základ daně  Správce daně.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Novela zákona o DPH pro rok 2013 Blanka Mattauschová
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU, Je vybírána plátci DPH.
XII. Celostátní finanční konference SMO ČR listopad 2009 daňová optimalizace obcí v oblasti DPH Olga Holubová, daňový poradce.
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování DPH účet 343.
Kontrolní hlášení IFA 10. března 2015
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU, Je vybírána plátci DPH.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU a také směrnicemi EU,
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
26.LISTOPAD 2015 KONTROLNÍ HLÁŠENÍ Jiří Pšenčík Finanční úřad pro Jihočeský kraj Územní pracoviště v Českých Budějovicích.
ING. PAVEL BĚHOUNEK DAŇOVÝ PORADCE facebook O daníchO daních KONTROLNÍ HLÁŠENÍ - UKÁZKA.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
Formulář kontrolního hlášení Informace k vyplnění kontrolního hlášení ke dni Formulář kontrolního hlášení od k dispozici pro potřeby.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 2. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty Subjekt musí zdanit veškerou svou produkci a odváděnou daň může snížit o daň, kterou zaplatil v cenách.
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Postup pro podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017.
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Daňová evidence Bilanční právo
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Daň z přidané hodnoty 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR,
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017 a 1. pol. roku 2018.
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Daňová evidence – podpora v modulech IS GINIS® Express
Účtování DPH účet 343.
Daň z přidané hodnoty 12. prosince 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím
Transkript prezentace:

Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce

 zkušební verze:  ostrá verze:

Klikněte na „ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ“

Vybereme Vybereme „ELEKTRONICKÉ FORMULÁŘE“

Dále vybereme „Kontrolní hlášení“

Můžeme načíst uložený soubor nebo začít vyplňovat formulář. V našem případě – klikneme na „Další stránka“ nebo „Záhlaví“

V záhlaví (další snímek) vyplníme:  finanční úřad a jeho územní pracoviště  své DIČ  ve formuláři ponecháme přednastaveno „řádné kontrolní hlášení“  vyplníme období, ze které kontrolní hlášení podáváme  vyplníme datum vyhotovení (u kontrolního hlášení za 01/2016 musí být zadáno datum či pozdější)

 Přejdeme na další stránku (tlačítkem „Další stránka“ nebo výběrem stránky „Plátce“)  vyplníme příslušné relevantní údaji o plátci a o osobě podávající kontrolní hlášení. Doporučuji používat tlačítko „Vybrat“ a údaje doplnit dle číselníku daňové správy.

 Nyní již budeme vyplňovat příslušné oddíly kontrolního hlášení  Viz jednoduchý příklad

 Poskytnutí služeb  měsíční plátce  prodej v základní sazbě 21 %

 za 01/2016 došlo ke dvěma prodejům osobám, které vystupují jako osoby povinné k dani – to dali najevo tím, že požádali o řádný daňový doklad, tj. sdělili příslušné údaje pro jeho vyplnění (zejména své DIČ - daňové identifikační číslo).  1. prodej služeb se uskuteční za ,- Kč ( základ daně DPH), kupujícím je podnikatel s DIČ a daňový doklad má evidenční číslo  2. prodej se uskuteční za ,- Kč ( základ daně DPH), kupujícím je podnikatel s DIČ a daňový doklad má evidenční číslo

v kontrolním hlášení je nutné údaje o prodejích vykázat oddíle A.4.:  v kontrolním hlášení je nutné údaje o prodejích vykázat oddíle A.4.:

v daňovém přiznání za 01/2016 uplatní plátce odpočet daně ze tří daňových dokladů od dodavatele DIČ :  daňový doklad evidenční číslo FV-008/2016, DUZP , základ daně Kč, DPH Kč, sazba 21%  daňový doklad evidenční číslo FV-012/2016, DUZP , základ daně Kč, DPH Kč, sazba 15%  daňový doklad evidenční číslo FV-022/2016, DUZP , základ daně Kč, DPH Kč, sazba 21%

v kontrolním hlášení je nutné údaje z jednotlivých přijatých daňových dokladů (ze kterých je prováděn odpočet daně) vykázat oddíle B.2.:  v kontrolním hlášení je nutné údaje z jednotlivých přijatých daňových dokladů (ze kterých je prováděn odpočet daně) vykázat oddíle B.2.:

 v případech nárokování poměrné části DPH u nakoupeného zboží, služby, které jsme nakoupili zčásti pro soukromou potřebu a zčásti pro podnikání a uplatňujeme tedy nárok jen v poměrné výši postupujeme takto: Rozhodující je vždy prvotní členění na daňovém dokladu, zda se jedná o plnění do a nad ,- Kč včetně DPH

Příklady: a) nakoupil jsem počítač za Kč ,- vč. DPH (základ daně Kč ,- a 21% DPH Kč 2.707,-), který pro soukromou potřebu využiji ze 33% a pro podnikání ze 67%. Uplatňujete tedy poměr. Do KH – oddíl B.2. se uvede JEN uvedená poměrná část ve výši 67% základu a 67% DPH, a ve sloupci „Použit poměr“ zatrhněte volbu ANO

b) nakoupil jsem pohonné hmoty v souhrnné částce za dané období ve výši Kč ,- vč. DPH. Žádný jednotlivý nákup (daňový doklad, paragon, …) nepřesáhl částku Kč ,- vč. DPH. PHM jsou pro soukromou potřebu ze 20% a pro podnikání z 80%. Uplatňujete tedy poměr. Do KH – oddíl B.3. se uvede souhrnně, poměrná část ve výši 80% základu a 80% DPH. Tj. základ daně Kč ,70 a DPH ve výši Kč 4.165,30

v daňovém přiznání za 01/2016 uplatní plátce odpočet daně z jednotlivých daňových dokladů (může se jednat o zjednodušené daňové doklady) do 10 tis. Kč včetně DPH, ze kterých celkový odpočet daně činí:  odpočet daně Kč ze základu daně Kč (základní sazba daně) Jedná se o souhrn daňových dokladů, paragonů, účtenek (při splnění obecných náležitostí). Nakoupeno od plátce, náležitosti na dokladu, apod …

 odpočet daně z jednotlivých dokladů do 10 tis. Kč je vykázán v oddíle B.3. souhrnně:

 v oddíle C se automaticky doplní údaje, které musí odpovídat příslušným řádkům daňového přiznání za 01/2016, v daném případě jde o řádky 2, 40 a 41 daňového přiznání:

 údaje z části C kontrolního hlášení musí odpovídat údajům z daňového přiznání za stejné období:

 v závěrečné části si můžeme překontrolovat chyby v podání, vytisknout kontrolní opis a zejména kontrolní hlášení odeslat

Kontrolní hlášení můžeme podat:  jako nepodepsané (vygenerování e-tiskopisu, který do 5 dnů a zároveň nejpozději do termínu pro podání kontrolního hlášení musíme podat na podatelně Finančního úřadu)  s ověřením identity přihlášením do datové schránky  podepsané kvalifikovaným certifikátem (nutný „elektronický“ podpis)

 Vytiskneme E-tiskopis, podepíšeme a podáme na podatelnu úřadu nebo odešleme poštou. Pozor na termín podání. E-tiskopis kontrolního hlášení musí být podán nejpozději 25. den následujícího měsíce (na rozdíl u přiznání k DPH. - Podáte-li kontrolní hlášení za leden dne 18. února, pak E-tiskopis musíte doručit do 5 dnů, tj. do 23. února. - Podáte-li kontrolní hlášení za leden dne 24. února, pak E-tiskopis musíte doručit nejpozději 25. února. E-tiskopis se generuje dle stejného postupu jako u podání přiznání k dani z přidané hodnoty.

 vyplněním přístupových údajů do datové schránky a kontrolního kódu budeme mít kontrolní hlášení odeslané