PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ 6. 3. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Dotační příležitosti pro podnikatele v roce 2013
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
ČSOB a dotace pro podnikatele
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
INstrategy - Institut pro evropské a národní strategie Zkušenosti s přípravou a realizací projektů v rámci 1. strukturální intervence EU (2004-6) Plzeň,
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Inovační marketing. Přenášení inovačních impulzů Je nutná aktivní účast obchodníků nebo marketingových pracovníků Vylepšování a inovace výrobků je možná.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ

Eurovision, a.s. – představení společnosti na trhu dotačního poradenství od roku 1999 zprostředkované dotace ve výši 25 mld.Kč poradenství pro dotační programy EU, tuzemské i zahraničí, zadávání veřejných zakázek a zajišťování inženýringu komplexní servis při zajištění dotací a grantů ve všech fázích města, podniky, státní instituce, neziskový sektor profesionální zkušený tým v Brně a Praze specialisté na jednotlivé oblasti podpor – životní prostředí, regionální rozvoj, podpora podnikání a inovací, dopravní projekty, projekty rozvoje lidských zdrojů, veřejné zakázky, inženýring

Úspěšné projekty v programu OPPI - Inovace Projekt: Inovace horizontálního frézovacího a vyvrtávacího stroje Žadatel:velký podnik Náklady: 100 mil. Kč, dotace: 30% Předmět projektu:rozšíření výrobního programu o inovovaný výrobek za použití inovovaného procesu Problematické úseky projektu: Změna projektu: zrušení jedné části projektu z důvodu ekonomických (pořízena pouze jedna ze dvou technologií, konkrétně 5-ti osé frézovací centrum) Řešení: Komunikace s administrátorem, splnění závazných ukazatelů (zavedení inovovaného produktu i procesu), ukončení projektu o rok dříve, řešení druhé části projektu z vlastních zdrojů

Úspěšné projekty v programu OPPI - Inovace Projekt: Inovace rotačního suchoběžného dmychadla pro pískovací systémy a hydraulických rozvaděčů pro centrální mazání Žadatel: MSP Náklady: 5,5 mil. Kč, dotace: 50% Předmět projektu:pořízení technologie pro výrobu inovovaných součástí dmychadla a technologie pro výrobu rozvaděčů s inovovanými parametry. Úspěšnost projektu: návaznost na realizaci aktivit v rámci podpory VaV TIP, zároveň byla využita nepřímá podpora formou daňových odpočtů Problematické úseky: Doložení závazného ukazatele – zpoždění žádosti o platbu a pozdější inkaso dotace

Úspěšné projekty v programu OPPI - Inovace Projekt: Nové výrobní technologie pro realizaci specifických výrobků Žadatel: Velký podnik Náklady: 32,5 mil. Kč, dotace: 40% Předmět projektu:Rozšíření výrobního programu o nové specifické (inovované) výrobky. Úspěšnost projektu: návaznost na vlastní vývoj, vlastnictví patentu, existence trhu pro nový výrobek a poptávka po něm Problematické úseky: Realizace výběrových řízení – stanovení kritérií výběru na dodavatele technologie

Úspěšné projekty v programu OPPI - Potenciál Projekt: Vývojové centrum aktivních monitorovacích systémů Žadatel: MSP Náklady: 11,2 mil.Kč, dotace: 50% Předmět projektu:Rozšíření a modernizace VaV kapacit společnosti v oblasti monitorovacích systémů, rekonstrukce objektu, pořízení strojů a zařízení, mzdové náklady VaV pracovníků Úspěšnost projektu: Skutečné VaV aktivity společnosti - tým, kapacity, zázemí jehož rozšíření bylo umožněno v rámci projektu, konkrétní zakázky a poptávky na VaV výstupy centra již při předložení žádosti ( „rozjetý vlak“) Problematické úseky: závazný ukazatel – poměr ZV stavba x ZV stroje a zařízení v souladu s potřebami společnosti, zohlednění poměru využitelnosti stavby pro účely VaV

Praktické zkušenosti - Příprava projektu 1.Výzkum a vývoj - ukončený výzkum a vývoj nebo transfer technologií – podmínka účasti v programu Inovace 2.Posouzení inovace - inovace procesu a produktu, 3.Výstupy projektu – závazné ukazatele podstatné pro splnění podmínek projektu a proplacení dotace 4.Doložení příloh k žádosti – spolupráce s VŠ, doklady prokazující VaV 5.Financování projektu

Praktické zkušenosti - Realizace projektu 1.Realizace výběrových řízení 2.Změny v realizaci projektu 3.Doložení závazných ukazatelů podmínka k proplacení dotace 4.Žádost o platbu 5.Udržitelnost projektu

Děkuji za pozornost Ing. Jana Elingrová Eurovision, a.s., Veveří 102, Brno