ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění materiálu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Future tenses – budoucí časy
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.
Reported speech – nepřímá řeč Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
Future time clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
First Conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Going to, be about to, will, present continuous - tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_59.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_19_AJ1G Ročník: IV. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: IX. Datum vytvoření: Šablona:III/2č. materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_78 NázevGoing to … Téma hodinyFuture tense PředmětAnglický jazyk Ročník/y/7.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník:
Grammar – Future tense Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Čechová.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_166 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 AutorMgr. Eleonora Klasová PředmětAnglický.
FUTURE - GOING TO, FUTURE - USING PRESENT CONTINUOUS, FUTURE PLANS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
  Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Bc. Lucie Ševčíková  VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_11  Téma: vyjádření budoucnosti,
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
Must, needn´t, may, mustn´t Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace je se skládá z přehledu daného učiva a ze cvičení.
WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_174.ANJ.12 Reported speech – Nepřímá řeč v AJ.
 ANOTACE  Anotace:  Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_Aj.9.ročník.08_first_conditional Název: First conditional Vzdělávací.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Indirect Speech Statements.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_22_INOVACE_ 11 Jméno autora: Irena Moučková Název práce:
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_1A_06_.
Listening 2 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Vyjádření možnosti/pravděpodobnosti pomocí may, might, could, will Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné.
Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/
FIRST CONDITIONAL – PRVNÍ PODMÍNKA. Tvoření: If + present simple, will + sloveso Příklad: If it doesn't rain tommorow, I will visit my friend. (Jestli.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Budoucí časy Future tenses. Přítomný čas průběhový – pro vyjádření děje, který je naplánovaný Tomorrow I´m going to Grandma. Next week I´m planning to.
Future tense Budoucí čas vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
GE - Vyšší kvalita výuky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?
Going to, Will, Present Continuous Tvar a použití
Budoucí čas vyjádřený vazbou TO BE GOING TO
Telephoning and Texting
Verbs + prepositions, adjectives + prepositions
GE - Vyšší kvalita výuky
First Conditional – tvar a použití
GE - Vyšší kvalita výuky
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Budoucí čas s WILL What will our future look like in five years.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Kateřina Suková
Going to/ will překlad.
FUTURE TENSES Vyjádření budoucnosti
Future tenses Překlad Handout.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Exercise 1.
Transkript prezentace:

ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění materiálu. METODICKÝ POKYN: Očekávaný výstup: pravidla užívání základních budoucích časů včetně výjimek a na základě znalosti pravidel schopnost doplnění těchto jevů do textu a jejich užívání v mluvené řeči.

FUTURE SIMPLE TENSES EXERCISES

PRACTISE - TRANSLATE Podívej! To auto nabourá do stromu! Myslím, že Anglie vyhraje mistrovství tenhle rok. Příští rok procestuji s kamarádem celou Evropu. Zítra nepřijdu na oslavu tvých narozenin, musím se učit. Přijdu se na tebe o víkendu podívat. Zítra asi půjdu s kamarádkou do kina. Počkej! Pomůžu Ti s tím. Doufám, že dnes bude hezké počasí a pojedeme na výlet. O prázdninách navštívím tetu a strýčka v Anglii. Jestli budu mít čas, zavolám Ti.

TRANSLATE - SOLUTION Look! This car is going to crash into the tree! I think (that) England will win the Championship this year. I´m going to travel all Europe with my friend next year. I´m not going to come to your B-day party tomorrow, I must study. I´m going to come to see you at the weekend. I will probably go to the cinema with my friend tomorrow. Wait! I´ll help you with it!

TRANSLATE - SOLUTION I hope it will be nice weather and we go on trip today. I´m going to visit my aunt and uncle in England during my holiday. I will call you if I have time.

C OMPLETE THE SENTENCES. U SE WILL / GOING TO What are you going to do this summer? (do) Sorry, I won´t go with you. I am quite busy. (go) It is going to be autumn. Look at the trees. (be) If you buy tickets we will go to the cinema. (go) Will you open the door, please? I have a shower. My brother will pass the driving license. I believe in him. (pass) I am going to study harder to have better marks.(study) I think my brother won´t have holiday this year because he has to earn money to buy a new car.(have)

BUILD THE SENTENCES Marry/ will/ me/ you? See/ my/ November/ propably/ I/ will/ parents/in Do/ holiday/ you/ going to/ what/ next/ are? Have/she/ baby/ going to/Look!/ is/ a/ Soon/ I/ promise/ be/ back/ will/ I Please/ tuna/ have/ juice/ an/ sandwich/ and/ I/ orange/ will/ a hungry?/you/are/make/a / you/ snack/ I/for/ will Around/ sister/ travel/ world/ is/ plane/ going to/ my/all/ by/ the Will/ tomorrow/ I/ snow/ hope/ it

BUILD THE SENTENCES - SOLUTION Will you marry me? I ´ll probably see my parents in November. What are you going to do next holiday? Look! She is going to have a baby! I´ll be back soon I promise I´ll have a tuna sandwich and an orange juice, please. Are you hungry? I´ll make a snack for you. My sister is going to travel all around the world by plane. It will snow tomorrow I hope.

SPEAKING ACTIVITY Imagine that each student from the class comes from another country. Each student plans a trip to his/her hometown for classmates for three to five minutes Tell the students a simple story or fairytale (or you can give them a copy of some story) and students will predict the end of the story Give students pictures and they will gues what will happen next or what the person in the picture is going to do Students guess what will happen in the end of the world

RESOURCES Slide 3 – 10 Vlastní tvorba