Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Budoucí časy Future tenses. Přítomný čas průběhový – pro vyjádření děje, který je naplánovaný Tomorrow I´m going to Grandma. Next week I´m planning to.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Budoucí časy Future tenses. Přítomný čas průběhový – pro vyjádření děje, který je naplánovaný Tomorrow I´m going to Grandma. Next week I´m planning to."— Transkript prezentace:

1 Budoucí časy Future tenses

2 Přítomný čas průběhový – pro vyjádření děje, který je naplánovaný Tomorrow I´m going to Grandma. Next week I´m planning to visit aunt in Prague. We´re writing a test on Tuesday. Přítomný čas prostý – pro vyjádření jízdních řádů, programů, časových rozpisů The concert starts at 6p.m. What time does the train leave? The bus arrives at 5.

3 Will – Pro vyjádření situací, kdy dva lidé něco na místě plánují Where will we meet?? – We will meet by the cinema. Will you buy te tickets? - Ok, I will. – Podmínkové věty If I have time, I will come. Když budu mít čas, přijdu. – Úvaha do budoucna I think cars will fly in the future. I think I will go shopping in the afternoon. Maybe she will not come. = She might come. I don´t know.


Stáhnout ppt "Budoucí časy Future tenses. Přítomný čas průběhový – pro vyjádření děje, který je naplánovaný Tomorrow I´m going to Grandma. Next week I´m planning to."

Podobné prezentace


Reklamy Google