Zkušenosti CZ PRES v Radě EU Doświadczenia czeskiej prezydencji Varšava, 24. 9. 2009 JUDr. Milan Kováč Ministerstvo zemědělství ČR Ministerstwo Rolnictwa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Role Evropského parlamentu při vytváření víceletého finančního rámce EU Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Tíha EFC na našich bedrech – jak ji racionálně rozložit? Jindřich Trejbal – Odbor Evropská unie a mezinárodní vztahy MF, oddělení Koordinace agendy EU.
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
OMC Pracovní expertní skupina
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Pracovní orgány Evropského parlamentu. Předseda a předsednictvo  Předseda řídí veškerou činnost Parlamentu a jeho orgánů a zastupuje Parlament navenek.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Vnější dimenze energetické politiky EU
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Tematický blok 3: Institucionální aspekty Budoucnost, kterou chceme Kapitola IV – Institucionální rámec pro udržitelný rozvoj B. Posílení mezivládního.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Kohezní politika EU v kontextu revize rozpočtu EU Ing
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Ministerstva a jejich úloha ve státní správě Ing. Eva Tylová náměstkyně ministra žp ředitelka ČIŽP.
Kavříková, Bělinová, Březinová, Štěrbová
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
INSPIRE Stav a výhled.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
EVROPSKÁ UNIE.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Evropská občanská iniciativa
Příprava na CZ PRES Przygotowania do prezydencji Ing. Jaroslav Humpál Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Informacji, Praga.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Revize rozpočtu EU a budoucnost kohezní politiky EU Ing. Jan Gregor Ministerstvo financí ČR Expertní seminář Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Konference Zkušenosti českého předsednictví v Radě EU Závěry pro Polsko Konferencja Doświadczenia czeskiej prezydencji – wnioski dla Polski Konference.
Proces komitologie Mgr. Ondřej Veselský Ředitel odboru Evropské unie a mezinárodního práva Ministerstvo vnitra.
Vodohospodářské aktuality
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie EU pro Podunají
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
balíček k oběhovému hospodářství a prevence vzniku odpadu
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Komunitární program PROGRESS
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Zkušenosti CZ PRES v Radě EU Doświadczenia czeskiej prezydencji Varšava, JUDr. Milan Kováč Ministerstvo zemědělství ČR Ministerstwo Rolnictwa RCz

Zjednodušení Společné zemědělské politiky Uproszczenie Wspólnej Polityki Rolnej Zjednodušení Společné zemědělské politiky = zjednodušení právního prostředí; Uproszczenie Wspólnej Polityki Rolnej = uproszczenie otoczenia prawnego technické zjednodušení aplikace legislativy (nezasahuje do politické substance SZP); techniczne uproszczenie stosowanych regulacji prawnych zjednodušení „politiky“ (výsledek/důsledek politických kompromisů); uproszczenie „polityki“ (wynik/konsekwencja politycznych kompromisów

Východiska: Założenia: kontinuální pokračování procesu; ciągła kontynuacja procesu politická „atraktivnost“; polityczna „atrakcyjność“ horizontální pojetí SZP; przekrojowe pojmowanie WPR „provázanost“ s ENVI a SANCO,(NR 1234/SOT); „powiązanie“ z ENVI i SANCO (NR 1234/WOR); farmář, tj. „koncový“ uživatel; farmer, tj. użytkownik „końcowy“

Zabezpečení (organizační): Zabezpieczenie (organizacyjne): team; zespół komunikace se Stálým zastoupením CZ v Bruselu; komunikacja ze Stałym Przedstawicielstwem CZ w Brukseli plánování; planowanie konzultace s Komisí (DG AGRI) a GS Rady; konsultacje s Komisją (DG AGRI) i SG Rady „timetable“ a jeho návaznost – PS, ZZV, RM; „rozkład jazdy“ i jego kontekst – Grupa Robocza, Specjalny Komitet Rolny, Rada Ministrów

Zabezpečení (obsahové): Zabezpieczenie (organizacyjne): „ Sdělení Komise Radě a Evropskému parlamentu – Zjednodušení SZP pro Evropu – úspěch pro všechny“ ze dne 19. března 2009; Komunikat Komisji do Rady i Parlamentu Europejskiego – „Uproszczenie WPR dla Europy – sukces dla wszystkich“ z dnia 19 marca 2009 strukturování diskuse - Presidency note „A Simplified Common Agricultural Policy: What next?“ ze dne 24. března 2009; uporządkowanie dyskusji - Presidency note „A Simplified Common Agricultural Policy: What next?“ z dnia 24. marca 2009; Závěry Rady z května 2009 (+39 návrhů z LMG); Konkluzje Rady z maja 2009 (+39 wniosków)

Dosahování kompromisu Osiąganie kompromisu představy PRES; plany prezydencji dohoda o (obsahu) textu závěrů Rady; porozumienie w sprawie (treści) tekstu konkluzji Rady souhlas všech členských států; zgoda wszystkich państw członkowskich „tichý“ souhlas Komise; „cicha“ zgoda Komisji kontakt s Evropským parlamentem (SOT); kontakty z Parlementem Europejskim (WOR)

Závěry/Medializace Wnioski/Medializacja 39 návrhů členských států – v současnosti projednávané na zasedání expertní skupiny; 39 wniosków państw członkowskich – obecnie rozpatrywane na posiedzeniu grupy ekspertów *** tiskový mluvčí; rzecznik prasowy podklady ministra; materiały ministra masmédia (rozhlas; TV); mass media (radio, TV)

Děkuji za pozornost Dziękuję za uwagę úspěch při přípravách a při výkonu Předsednictví v Radě EU Sukcesów w przygotowaniach i przy sprawowaniu prezydencji JUDr. Milan Kováč Ministerstvo zemědělství ČR Ministerstwo Rolnictwa RCz zástupce ředitelky odboru pro vztahy s EU Zastępca Dyrektora Departamentu ds. Stosunków z UE vedoucí oddělení monitoringu komunitárního práva Naczelnik Monitoringu Wydziału Prawa Wspólnotowego tel mail: