Past simple x present perfect VY_32_INOVACE_02-60 Ro č ník: 8. Vzd ě lávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzd ě lávací obor: Anglický jazyk Tematický.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu
Advertisements

Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Past simple & past continuous
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
PRESENT PERFECT PŘEDPŘÍTOMNÝ ČAS.
Used to/ would, be/ get used to Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
PŘEDPŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ A MINULÝ ČAS PROSTÝ
Past Perfect Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PERFECT SIMPLE – ÚVOD (PŘEDPŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmář. Střední škola hotelnictví.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_46.
Present perfect X past simple
Označení DUM 13 _ 07 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Past simple / present simple / present perfect
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Present Perfect Tense and Past Simple Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Time Expressions Used with Present Perfect Tense Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
Slovesa v minulém čase 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
PRESENT PERFECT SIMPLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Ivana Trembulaková ČísloVY_22_INOVACE_2196 NázevPast simple Téma hodinyMinulý čas PředmětAnglický.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_174.ANJ.12 Reported speech – Nepřímá řeč v AJ.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětAnglický.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What did you do yesterday?
Christmas in the UK VY_32_INOVACE_02-57 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Cvičení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 20 – Past simple 7. tř. TEMA: Anglický.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Word order Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice, příspěvková organizace Litoměřice, Komenského 3 Autor: Pavel Vágai.
Tim´s holiday in Prague ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČELÁKOVICE VY_32_INOVACE_086_Tim´s holiday in Prague Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Present perfect nebo past simple
Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Havránková Číslo
Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum :
VY_32_Inovace_ Present perfect Project 3
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá z přehledu daného učiva a ze cvičení.
Jméno autora: Mgr. Jiří Kala Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ)
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Where were you in the summer holidays? What did you do?
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Minulý čas prostý pravidelných.
I haven´t seen your ID card.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Přítomný čas prostý a průběhový.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Past simple – minulý čas prostý
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Past simple – irregular verbs
Present Perfect VY_22_INOVACE_01_35
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

Past simple x present perfect VY_32_INOVACE_02-60 Ro č ník: 8. Vzd ě lávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzd ě lávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Cvičení na podporu konverzace Téma: Past simple x present perfect Jméno autora: Mgr. Petr Kozlovský Vytvo ř eno dne: Metodický popis, (anotace): Materiál obsahuje aktivity na procvičení použití minulého času prostého a předpřítomného času – formou otázek, doplňovacích cvičení, rozhovory s partnerem.

Aktivity pro procvičení minulého času prostého a předpřítomného času

Complete the sentences: I finished my breakfast __________. __________ she travelled to Italy. When I was in London, I __________ the London Eye. What did you do __________ ? I __________ in Prague when I was young. When she was pregnant, she __________ chocolate very often. VISITED LAST SUMMER YESTERDAYATE TEN MINUTES AGO LIVED ten minutes ago. visited yesterday? lived ate. Last summer

Complete the sentences: Have you ever __________ to China? I have __________ him before.. She has __________ her homework. I have __________ the book. They have __________ a new car. Have they __________ about his accident? HEARDFINISHEDBEENSEENBOUGHTREAD been finished read bought heard seen

I lived in Ostrava.I was single.I was unemployed.I had my keys in my pocket.I drove Škoda Favorit.Now I live in Liberec.I`m married now.Now I have a job.Now I haven`t got them..Now I drive Škoda Yeti. MOVE – GET married – FIND – BUY - LOST

Have you ever…? Did you? Write all of the questions into your worksheet and then ask your classmates:

2. VISIT - PRAGUE - LAST YEAR? 3. MEAT - VÁCLAV KLAUS? 4. EAT - SUSHI? 5. WASH - YOUR HAIR - YESTERDAY? 1. BE - TO LONDON ?

7. GO - ON HOLIDAY - LAST SUMMER? 8. SPEND – ONE WEEK – UNDER THE TENTH? 9. DRINK - COFFEE? 10. SING – CAROLS – LAST CHRISTMAS? 6. TRAVEL - BY PLANE?

Make 10 sentences about your classmates. Use information you wrote in the chart.

I have moved (to Liberec). I have got married. I have found a new job. I have lost my keys. I have bought a new car. I have moved (to Liberec). I have got married. I have found a new job. I have lost my keys. I have bought a new car.

1.Have you ever been to London? 2.Did you visit Prague last year? 3.Have you ever met Václav Klaus? 4.Have you ever eaten sushi? 5.Did you wash your hair yesterday? 6.Have you ever traveled by plane? 7.Did you go on holiday last summer? 8.Have you spent one week under the tenth? 9.Have you ever drunk coffee? 10.Did you sing carols last Christmas? 1.Have you ever been to London? 2.Did you visit Prague last year? 3.Have you ever met Václav Klaus? 4.Have you ever eaten sushi? 5.Did you wash your hair yesterday? 6.Have you ever traveled by plane? 7.Did you go on holiday last summer? 8.Have you spent one week under the tenth? 9.Have you ever drunk coffee? 10.Did you sing carols last Christmas?

QUESTIONS NAMES of your classmates

Všechny použité obrázky: [online]. c2011 [cit ].