Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/"— Transkript prezentace:

1 Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
Present Perfect Have you ever …?

2 Základní informace Škola: ZŠ a MŠ T.G.Masaryka Fulnek
Autor: Mgr. Hana Klimíčková Předmět: anglický jazyk Anotace: Prezentace je určena pro 8. třídu, procvičení předpřítomného času (Present Perfect) – Have you ever …?. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

3 Metodický pokyn Popis práce s materiálem Přílohy Očekávání a cíle
Zopakování tvorby otázky v předpřítomném čase s příslovcem ever: Have you ever + past participle? Práce se slovníkem – pravidelná a nepravidelná slovesa a jejich minulé příčestí (tablet) Práce s pracovním listem, jeho doplňování a kontrola na základě prezentace na (tablet) projekt (Vytvoř dotazník - 10 vět pro svého spolužáka Have you ever …?) Přílohy Pracovní list: Have you ever…? Očekávání a cíle Práce se slovníkem (tablet), zopakování sloves, procvičení předpřítomného času (Have you ever …?), následná příprava projektu (Dotazník Have you ever …?)

4 Present Perfect Have you ever …?

5 Have you ever eaten Indian food?

6 EVER - někdy Už jsi někdy .......? Have you ever .....?
Have you ever eaten Indian food? – Už jsi někdy jedl indické jídlo? Have you ever been to Africa? – Už jsi někdy byl v Africe? Have you ever ridden a horse? – Jezdil jsi někdy na koni?

7 Make questions Have you ever....?
visit Prague eat Chinese food travel by plane drive a car stay in a hotel swim in the see Have you ever visited Prague? Have you ever eaten Chinese food? Have you ever travelled by plane? Have you ever driven a car? Have you ever stayed in a hotel? Have you ever swum in the see?

8 Translate the verbs into English and write the past participles of the verbs. Use dictionary.
být přinést zlomit plakat změnit jíst prdnout si spadnout pěstovat mít dostat políbit vyrobit setkat se hrát si jezdit zůstat zpívat vidět

9 Watch the video and complete the worksheet.

10 Přílohy: worksheet Write down 20 missing past participles.
Have you ever at a sad film? Have you ever a motorbike? Have you ever a bone? Have you ever the guitar? Have you ever a plant? Have you ever a nappy? Have you ever on an aeroplane? Have you ever a dog? Have you ever surgery? Have you ever snails? Have you ever a piercing? Have you ever in the swimming pool? Have you ever a vegetarian? Have you ever a Spanish omelette? Have you ever your girl/boyfriend home? Have you ever over at friends? (sleep at your friends´ place) Have you ever in the shower? Have you ever bored in Physics? Have you ever a ghost? Have you ever down the stairs?

11 Zdroje Archiv autora


Stáhnout ppt "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google