Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.4 2 K 20 – Past simple 7. tř. TEMA: Anglický.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.4 2 K 20 – Past simple 7. tř. TEMA: Anglický."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.4 2 K 20 – Past simple 7. tř. TEMA: Anglický jazyk 5., 6., 7., 8. třída ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2976

2 Anotace Tato prezentace je určena pro 7. třídu. Je výkladová. Vysvětlenou látku si žáci ihned procvičí na překladu tří vět, které se dávají i do záporu, do otázky s kladnou i zápornou krátkou odpovědí. Lze psát na tabuli i do sešitů, správné odpovědi se zobrazí. Pak následuje překlad z češtiny do angličtiny, správné odpovědi se zobrazí. Poté následuje doplňovací cvičení – doplňuje se správný tvar slovesa v závorce. Správné řešení se zobrazí. Další krok spočívá v tvoření otázek k odpovědím. Správné řešení se vždy zobrazí.

3 Past simple tense Hana Kletečková

4 Minulý čas prostý výrazy ve větě: yesterday, ago, in 1992 vyjadřuje děje a stavy, které proběhly v minulosti, nyní jsou skončeny He died in 2000. I went to Prague yesterday. Otázka: did (Did you go to Prague yesterday?) Zápor: didn´t (He didn´t die in 2000.)

5 Translate the sentence and write the same sentence negative and make the question, then write short answers (yes, no) 1)Minulý rok zůstal v Británii rok. __________________________ __________________________ _______ Last year he stayed in Britain for a year. Last year he didn´t stay in Britain for a year. Did he stay in Britain for a year last year? Yes, he did. No, he didn´t.

6 2) Pak se začaly věci lepšit. ___________________ Then things started to get better. Then things didn´t start to get better. Did things start to get better then? Yes, they did. No, they didn´t.

7 3) Oni chodili na hodně večírků. _____________________ They went to lots of parties. They didn´t go to lots of parties. Did they go to lots of parties? Yes, they did. No, they didn´t.

8 Translate Narodila se v Británii. _________________ Vyrostla v České republice. _______________ Přestěhovala se do Řecka, když jí bylo 16. _________________________________ Vdala se v Mexiku. _____________________ She was born in Britain. She grew up in the Czech republic. She moved to Greece when she was 16. She got married in Mexico.

9 Zemřela v Paříži. ______________ She died in Paris.

10 Complete the sentences with the verb in the past simple 1)He ________in a big hotel. (stay) 2)He ________to the beach every day. (go) 3)The weather __________ bad. (not be) stayed went wasn´t

11 Write the question 1)__________________? I learned climbing. 2)__________________? To a place in Britain. 3)__________________? It didn´t cost much twenty pounds. What did you learn? Where did you learn it? How much did it cost?

12 Citace Text: vlastní zdroje


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.4 2 K 20 – Past simple 7. tř. TEMA: Anglický."

Podobné prezentace


Reklamy Google