Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,"— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: květen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_34 Téma: Slabikotvorné l r m. Letní prázdniny. Ročník: 1. – 2. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Tyto pracovní listy se věnují slovům se slabikotvornými souhláskami l, r, m a vlastnímu ústnímu projevu. Opakujeme také dělení slov na slabiky. Tematicky je zaměřeno na vyhledávání nezdravých potravin a závěrečný pracovní list svým obsahem připomíná blížící se konec školního roku a plány na prázdniny. Slouží nejen ke čtení, ale rovněž k vyprávění dětí podle obrázkové osnovy. K pracovnímu listu určenému k samostatné nebo skupinové práci náleží vždy řešení zpracované pro prezentaci na interaktivní tabuli.

3 Čtení slov se slabikotvornými souhláskami l, r, m. PL.
Procvičuj čtení následujících slov. metr vlna brzo vlk krmí mlha smrk slzy hrst svetr prst srdce srst prská krk hltá Číslice 7 a 8 se odlišně vyslovují a jinak píší. Jestlipak víš, že…? sedm ___________ osm ___________ Následující úkol můžeš hrát s kamarádem jako soutěž. Kdo vymyslí více slov, která začínají na následující slabiky. Střídejte se. bra-/brá- tra-/ trá- pro sto kle- bla-/blá- sva-/svá- mra spo- hle- Nápověda:

4 Hledáme slova se slabikotvornými souhláskami l, r. PL.
br zr hr mr vl bl kr pr Rozděl tato slova na slabiky. Nejprve tleskej, potom zapiš. kapr zrní mrkev brko vlna cukr jablko hrnec srna mlha smrček krtek trhá trnka teprve trpí trvá škrtl řekl smysl první brzy plno mohl Spoj slabiky v rámečku se správným obrázkem. Z následujícího seznamu potravin vyškrtni ty, které nejsou moc zdravé. Olej, hranolky, čočka, hrách, chléb, cukr, tvaroh, jogurt, salám, brambory, sůl, rýže, lupínky, ovoce, čokoláda, sýry, ryby, zákusky, zelenina, rohlíky, vajíčka, koblihy, mléko, maso, bonbony, ovesné vločky, koření, voda.

5 Hledáme slova se slabikotvornými souhláskami l, r. Řešení PL.
br zr hr mr vl bl kr pr Řešení: prst, zrní, mrkev, jablko, brko, vlna, cukr, hrneček Rozdělte tato slova na slabiky. Tleskejte. kapr zrní mrkev brko vlna cukr jablko hrnec Spoj slabiky v rámečku se správným obrázkem. Z následujícího seznamu potravin vyškrtni ty, které nejsou moc zdravé. Olej, hranolky, čočka, hrách, chléb, cukr, tvaroh, jogurt, salám, brambory, sůl, rýže, lupínky, ovoce, čokoláda, sýry, ryby, zákusky, zelenina, rohlíky, vajíčka, koblihy, mléko, maso, bonbony, ovesné vločky, koření, voda.

6 Prázdninové plány. PL. Přečti si, jaké plánuje prázdniny Michalka. Potom vypravuj o svých plánech. Blíží se konec školního roku a my s maminkou a s tatínkem plánujeme, co budeme dělat o prázdninách. Na začátku července pojedeme autem k tetě na chatu. Plánujeme tam výlety do okolí, koupání a grilování na zahradě a možná stanování v přírodě. Vezmu si s sebou kolo. Dostala jsem ho od Ježíška. Budu se učit jezdit. Vypravuj podle obrázků, co bude dělat Michalka na začátku prázdnin. Potom vypravuj o svých plánech. Chcete-li mít hezké vzpomínky na dny volna, přečtěte si pár užitečných rad. Při koupání nebuďte sami. Nepřeceňuj své plavecké schopnosti. Grilování přenech dospělým. Na kole používej ochranné prostředky. Nikam nespěchej, užívej si volno. Na výlet si vezmi pohodlné boty. Na slunci nos pokrývku hlavy. Během dne pij pravidelně vodu. Nevzdaluj se daleko od rodičů. Pozor na prudké slunce!

7 Prázdninové plány. PL s animací.
Přečti si, jaké plánuje prázdniny Michalka. Potom vypravuj o svých plánech. Blíží se konec školního roku a my s maminkou a s tatínkem plánujeme, co budeme dělat o prázdninách. Na začátku července pojedeme autem k tetě na chatu. Plánujeme tam výlety do okolí, koupání a grilování na zahradě a možná stanování v přírodě. Vezmu si s sebou kolo. Dostala jsem ho od Ježíška. Budu se učit jezdit. Vypravuj podle obrázků, co bude dělat Michalka na začátku prázdnin. Potom vypravuj o svých plánech. Chcete-li mít hezké vzpomínky na dny volna, zapamatujte si pár užitečných rad. Při koupání nebuďte sami. Nepřeceňuj své plavecké schopnosti. Grilování přenech dospělým. Na kole používej ochranné prostředky. Nikam nespěchej, užívej si volno. Na výlet si vezmi pohodlné boty. Na slunci nos pokrývku hlavy. Během dne pij pravidelně vodu. Nevzdaluj se daleko od rodičů. Pozor na prudké slunce!

8 Použitý materiál: Office. Microsoft.com


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,"

Podobné prezentace


Reklamy Google