Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_17 Téma:Hláska a písmeno c C č Č. Zdraví. Ročník:1. – 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Pracovní list podporuje zdokonalení čtení slov s písmeny c C a č Č. Obsahuje text a následně otázky typu ano / ne na prověření vnímání obsahu přečtených vět. Text navazuje na téma nemoc a zdraví v prvouce. Lze ho použít do folie i na interaktivní tabuli. Procvič si čtení slov ve sloupečcích. Potom vymýšlej další podobná slova s koncovkami – čka. Přečti si o holčičce, která onemocněla.

3 Procvičování čtení slov s písmeny c C č Č. Pracovní list. Ahoj! Jmenuji se Katka a jsem nemocná. Mám horečku, rýmu a kašel. Musím být v posteli. Hraji si s panenkou. Maminka mi čte pohádky. Já umím také číst. Četla jsem o víle, čertovi a o zlém drakovi. Musím pít čaj s citronem a polykat prášky. Čti nahlas slova pod sebou. ovoce ulice lavice ovace opice police Po přečtení následujících slov se pokus pokračovat ve vymýšlení slov podobných. pečivo míč čaj koláč rýč čas Kulička – palička – stolička – mašlička – kasička – lavička … Nemoc. Podtrhni nebo vybarvi slova, která jsou na obrázcích.

4 Procvičování čtení slov s písmeny c C č Č. Řešení PL. Ahoj! Jmenuji se Katka a jsem nemocná. Mám horečku, rýmu a kašel. Musím být v posteli. Hraji si s panenkou. Maminka mi čte pohádky. Já umím také číst. Četla jsem o víle, čertovi a o zlém drakovi. Musím pít čaj s citronem a polykat prášky. Čti nahlas slova pod sebou. ovoce ulice lavice ovace opice police Po přečtení následujících slov se pokus pokračovat ve vymýšlení slov podobných. pečivo míč čaj koláč rýč čas Kulička – palička – stolička – mašlička – kasička – lavička … Nemoc. Podtrhni nebo vybarvi slova, která jsou na obrázcích.

5 Nyní odpovídej na následující otázky. Zakroužkuj ANO či NE. Jmenuje se nemocná holčička Katka? ano ne Má zlomenou nohu? ano ne Její lék je sirup a kapky do nosu? ano ne Umí číst? ano ne Čte maminka časopis? ano ne Pije čaj s medem a s citronem? ano ne Víš, jaký je rozdíl mezi nemocí a úrazem? Vzpomínej a vypravuj. úraz nemoc úraz

6 Použitý materiál: Office. Microsoft.com


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."

Podobné prezentace


Reklamy Google