Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,"— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_8 Téma: Čtení s porozuměním. U krmítka. Ročník: 1. – 2. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Žáci si přečtou text v levé části pracovního listu. V pravé části je tento text připraven k rozstříhání na jednotlivé věty. Žáci je potom podle paměti skládají ve správném pořadí a nakonec zkontrolují. K textu náleží otázky s obrázky na porozumění obsahu přečteného. Děti mohou pracovat samostatně nebo ve dvojicích.

3 Čtení s porozuměním. Pracovní list.
U nás je kos. Dáme mu ja . . ko. Kos lítá do sadu. Lítá sem a tam. V sadu je krmítko. Jan tam nosí mák a lůj. I Kája nese kus loje. Kos je tady. Ten se ale má! U nás je kos. Dáme mu ja . . ko. Kos lítá do sadu. Lítá sem a tam. V sadu je krmítko. Jan tam nosí mák a lůj. I Kája nese kus loje. Kos je tady. Ten se ale má! Přečti si text vlevo. Potom pečlivě rozstříhej text vpravo a podle paměti znovu slož. Zkontroluj. Můžeš pracovat s kamarádem nebo sám. Zkus namalovat obrázek k tomuto vyprávění.

4 Čtení s porozuměním. Otázky.
Kdo lítá ke krmítku? Kde je krmítko? Co tam dáme? Jak se chlapci jmenují? Správná odpověď: Ke krmítku lítá kos. Krmítko je v sadu. Dáme tam jablko, mák a lůj. Jmenují se Kája a Jan.

5 Použitý materiál: Databáze volně šiřitelných obrázků - Office. Microsoft.com


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,"

Podobné prezentace


Reklamy Google