Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_6 Téma:Písmena k K a r R. Ročník:1. – 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Tento materiál obsahuje slova všech typů s písmeny k K a r R. Zaměřuje se rovněž na porozumění slov, sousloví a předložkových vazeb.

3 Procvičování čtení slov s písmeny k K a r R. Pracovní list. Zopakuj si čtení slov: kos oko lék kůl kup ámen kus okolo léky kůly koupíkámen Spoj k sobě vhodná slova: jedemenákup kulatý domů kamenydaleko pojede dopis nesemese kutálí posílá kámen Kupuje se to ? Pokud ano, podtrhni slovo barevně. Mák, den, med, led, pytel, týden, můra, ruka, salát, rýma, ráno, dárek, párek, kos, rak, pórek, domek, kára, koleje, vlak, panák.

4 Procvičování čtení slov s písmeny k K a r R. Řešení PL. Zopakuj si čtení slov: kos oko lék kůl kup ámen kus okolo léky kůly koupíkámen Spoj k sobě vhodná slova: jedemenákup kulatý domů kamenydaleko pojede dopis nesemese kutálí posílá kámen Kupuje se to ? Pokud ano, podtrhni slovo barevně. Mák, den, med, led, pytel, týden, můra, ruka, salát, rýma, ráno, dárek, párek, kos, rak, pórek, domek, kára, koleje, vlak, panák.

5 Procvičování čtení slov s písmeny k K a r R. Pracovní list. Spoj správné věty s obrázky: Kosou se seká. Klárka nese domů nákup. Dana vede psa Reka. Okolo je samý led. Radka krájí sýr. Mirek má rád jaro i léto.

6 Procvičování čtení slov s písmeny k K a r R. Řešení PL. Spoj správné věty s obrázky: Kosou se seká. Klárka nese domů nákup. Dana vede psa Reka. Okolo je samý led. Radka krájí sýr. Mirek má rád jaro i léto.

7 Čtení předložkových vazeb. Pracovní list. Vymýšlejte věty. U domu ________ U potoka ________ U lesa ________ U pole ________ U sadu ________ Vedle lesa ________ U vody ________ U kostela ________ V lese ________ V sadu ________ Na poli ________ Vedle pole ________ Po lese ________ Po poli ________ Okolo domu_______ 1 2 3 4 5 6 4

8 Čtení předložkových vazeb. Řešení PL. Na linku napiš číslo obrázku. U domu ________ U potoka ________ U lesa ________ U pole ________ U sadu ________ Vedle lesa ________ U vody ________ U kostela ________ V lese ________ V sadu ________ Na poli ________ Vedle pole ________ Po lese ________ Po poli ________ Okolo domu_______ 1 2 3 4 5 6 4 3 5 1 2 5 3, 4 6 5 2 1 1, 6 5 1 4

9 Použitý materiál: Databáze volně šiřitelných obrázků Office. Microsoft.com


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."

Podobné prezentace


Reklamy Google