Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_26 Téma:Hláska a písmeno g G. Kaučukovník. Ročník:1. – 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Následující materiál je určen na procvičení čtení hlásky a písmene g G. Kromě čtení slov je zde zařazen naučný text o surovině na výrobu pryže. První text je jednoduchý, druhý obtížnější doplněný fotografiemi a obrázky. Materiál je určen pro prezentaci na interaktivní tabuli. Lze ho využít rovněž jako pracovní list.

3 Procvičování čtení slov s písmenem g G. Guma Guma je pružný materiál správně zvaný pryž. Vyrábí se z látky podobné mléku. Říká se jí latexové mléko. Vytéká z naříznuté kůry vzácného stromu kaučukovníku. Ten však u nás neroste. Výrobky: pneumatiky, holínky, lepidlo na poštovní známky, guma do kalhot, mazací guma, lékařské rukavice,… ( pokračuj sám/a) Rozečti se na následujících slovech Gusta guma Gita gumovýOlga galoše gól gram gumička gramofonkilogram pagoda Nyní zkuste číst slova, která jste určitě už někdy slyšeli.. Říká se jim slova složená. fotoaparát fotograf fotografka fotografie fotografovat Lidé si často tato dlouhá slova zkracují. Víš, jak? Tato zkrácená slova jsou však nespisovná! Řešení:( foťák, fotka, fotky, fotit )

4 Něco pro zvídavé děti. Kaučukovník Kaučukovník je strom z tropických oblastí. Jeho domovem je Amazonský prales v Jižní Americe. Z naříznuté kůry tohoto stromu vytéká bílé latexové mléko. To je surovina pro výrobu kaučuku. Kaučuk je pružný materiál sloužící pro výrobu pryže, nesprávně nazývané guma. Pryž je pevná, pružná a odolná proti vodě.

5 Použitý materiál: Office. Microsoft.com AXELBOLDT. Wikimedia Commons [online]. [cit. 21.4.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Latex_dripping.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Latex_dripping.JPG FISHDECOY. Wikimedia Commons [online]. [cit. 21.4.2013]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rubber_tree.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rubber_tree.jpg


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."

Podobné prezentace


Reklamy Google