Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba rámů a podnoží Vlastní konstrukci rámu tvoří sestava vlysů, spojených různými konstrukčními spoji do obvodově uzavřených tvarů, nejčastěji pravoúhlých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba rámů a podnoží Vlastní konstrukci rámu tvoří sestava vlysů, spojených různými konstrukčními spoji do obvodově uzavřených tvarů, nejčastěji pravoúhlých."— Transkript prezentace:

1 Výroba rámů a podnoží Vlastní konstrukci rámu tvoří sestava vlysů, spojených různými konstrukčními spoji do obvodově uzavřených tvarů, nejčastěji pravoúhlých. Plní funkci konstrukční i estetickou. Rámy a podnože dělíme podle tvaru, konstrukce a použitých konstrukčních spojů. Podle tvaru: - rámy ploché (tloušťka menší než šířka) a ze čtvercových vlysů, - rámy krabicového tvaru (výška převažuje nad šířkou), používají se jako podnože.

2

3 Podle konstrukce: - jednoduché, - se středním vlysem, - s výplněmi (do drážky nebo polodrážky s lištováním), - plášťové (jednostranně nebo oboustranně).

4

5 Podle požitých konstrukčních spojů:
- na kolíky, - na vložené pero, - přeplátováním, - na pero a drážku, - čepováním, - vloženými lamelkami, - vloženou rybinou, - na rovné a šikmé ozuby (krabicové rámy a podnože), - sponkováním (pouze opláštěné rámy), - lepením na profilovou spáru (u dveří a čel rámových zásuvek). V průmyslové výrobě se nejčastěji používají kolíkové spoje, vložené pero a lamelky, u plochých rámů kolíkové spoje, u krabicových rámů rovné a šikmé ozuby.


Stáhnout ppt "Výroba rámů a podnoží Vlastní konstrukci rámu tvoří sestava vlysů, spojených různými konstrukčními spoji do obvodově uzavřených tvarů, nejčastěji pravoúhlých."

Podobné prezentace


Reklamy Google