Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení (2 800m) na světě. Cesta kabinky trvá 20 minut,

5

6

7 Lanovka na Aiguille du Midi Z lyžařsky proslulého francouzského střediska Chamonix stoupá pro mnohé nejatraktivnější lanovka na světě. Přes Plan de l´Aiguille vede na vrchol Aiguille du Midi (3842 m), který se tyčí celých tři tisíce metrů nad dnem údolí. Nejlépe je vyjet brzy ráno, protože v poledne se vrchol často halí do mlhy a navíc si budete muset vystát dlouhé fronty na cestě nahoru i dolů. Aiguille du Midi je mohutný žulový masiv, jehož dvě strmé, mostem propojené špičky jsou provrtané tunely a obestavěné stanicemi dvou lanovek, několika restauracemi a vyhlídkovými terasami. Nejvýše ční vysílač ve tvaru kosmické rakety. Pod nohama spatříte zasněženou plošinu průsmyku Col du Midi, nalevo pak ledovce Vallée Blanche a Géant a uprostřed Mont Blanc. Nejpůsobivější je v jihovýchodním směru probíhající půlkruh jehlovitých vrcholů a strmých skalních stěn zleva uzavírající horizont. Rozeznáte Triollet, Aiguille Verte, Jorasses a při dobré viditelnosti i Matterhorn a Monte Rosu. * Zpáteční jízdenka (dospělí/děti 4 - 15 let): 37/29,60 eura

8

9

10

11

12

13 Na jednom z vrcholů je panoramatická vyhlídková terasa,bufet a obchod s dárkovým zbožím.

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Valle de Chamonix - Francia

23

24 Odtud vede i jedna ze čtyř lehčích turistických tras na Mont Blanc.

25

26

27 Telecabina panorámica

28

29

30

31

32 Hasta Pronto!!!


Stáhnout ppt "Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení."

Podobné prezentace


Reklamy Google