Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I."— Transkript prezentace:

1 RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I

2 Obsah: Lyžování – úvod Groβglockner – nejvyšší hora Rakouska
Zimní střediska: Dachstein – West Dachstein – mapa sjezdovek Kaprun, Zell am See Kaprun, Zell am See – mapa sjezdovek Schladming Schladming – mapa sjezdovek Langlau Langlau – mapa sjezdovek Zillertal Zillertal – mapa sjezdovek Ledovec Hintertux Ledovec Hintertux – mapa sjezdovek - Zdroje čerpání

3 Lyžování                                Celkem je na území Rakouska k dispozici přes km perfektně upravených sjezdových a běžeckých tratí, 9500 vleků a lanovek s celkovou kapacitou 1,5 mil. osob/h. Samotné sjezdové tratě jsou po celou sezónu naprosto ideálně upraveny, a to i v případě ne právě příznivých klimatických podmínek. To zajišťují tisíce sněhových děl. Značení sjezdových tratí dle obtížnosti je podobné jako u nás. Modré sjezdovky jsou určeny spíše na oddych či kochání se okolní krajinou. Červené sjezdovky už jsou místy dost náročně, ale v zásadě by je měl zdolat středně zdatný lyžař. Na černé tratě potom rozhodně není radno se pouštět bez špičkové fyzické, ale i psychické průpravy.

4 Groβglockner – nejvyšší hora Rakouska
Skupina Groβglockneru je součástí národního parku Hohe Tauren Jádro parku tvoří původní alpské oblasti. Mohutné a vysoké vrcholy, kterým vévodí Groβglockner (3798 m) a Groβvenediger (3674 m), strmé skalní stěny, oblasti věčného ledu a ledovcové řeky a říčky určují charakter této krajiny. Rostlinná říše v tomto národním parku je nesmírně bohatá se širokým spektrem různých druhů stejně jako veškerá zvířena je velice přísně chráněna.

5 Dachstein - West Nám nejbližší kvalitní lyžařská oblast leží 60 km jižně od Salzburgu. 180 km od hranic se nachází areál na západní straně třítisícového Dachsteinu. Očekává vás 44 lanovek a vleků se 103 km sjezdovek všech úrovní, které nabízí lyžařská houpačka se středisky Gosau, Russbach, Annaberg spolu se střediskem Dachstein/Krippenstein, který se pyšní jednou z nejdelších sjezdovek v Rakousku (délka 11km, převýšení m). V obou místech i přes rozdílné výškové parametry jsou velmi kvalitní sněhové podmínky až do dubna.

6 Oblast Dachsteinu – mapa sjezdovek:

7 Kaprun, Zell am See Snad každý lyžař zná Europa-Sportregion s jejími středisky Zell am See a Kaprunem. Oblast se již dlouhou dobu těší velké popularitě mezi domácími, ale i zahraničními návštěvníky díky přírodě plné kontrastů a velké nabídce sportovních akcí v průběhu celého roku. Nejvyhledávanějšími oblastmi všemi lyžaři a snowboardisty jsou mohutný vrchol Schmittenhöhe (2 000 m) v Zell am See a oblast Kitzsteinhorn (3 029 m) v Kaprunu - nejtradičnějším místem ledovcového lyžování. Městečko Niedernsill je pak dalším střediskem v pinzgauském údolí, ležící stranou dopravního ruchu 9 km od Kaprunu, kam lyžaře bezplatně dopraví skibus.

8 Kaprun, Zell am See – mapa sjezdovek:

9 Schladming Jedna z nejlepších lyžařských oblastí Rakouska s dokonale propojenou houpačkou areálů Hauser-Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm s výbornou dostupností z ČR. Tradičním centrem regionu je Schladming (Světový pohár ve sjezdovém lyžování) a přímo mezi sjezdovkami položený Rohrmoos v údolí Untertal mezi hřbety Planai a Hochwurzen. Nejkvalitnější lyžování se nachází v oblasti Reiteralm, která je skibusem propojená s areálem Fageralm, který je napojen na další rozsáhlou oblast v okolí Radstadtu, centra oblasti Sportwelt Amadé.

10 Schladming – mapa sjezdovek:

11 Langlau Lungau - malebné vysokohorské údolí ve výšce m na jihu Salcburska, nejslunnější místo Rakouska. Svou polohou slibuje dostatek sněhu a díky snadné dosažitelnosti po Taurské dálnici je vyhledávaným lyžařským a turistickým střediskem. V Lungau najdete nekonečné svahy s hlubokým prašanem a 130 km upravených lyžařských terénů všech kategorií a desítky kilometrů upravených běžeckých tras. Novinkou je čtyřsedačková lanovka na Tschanek, která s vedlejším Speireckem (2 411 m) nabízí možnost skvělého sjezdového lyžování, snowboardingu a skialpinismu.

12 Langlau – mapa sjezdovek:

13 Zillertal Jednou z nejznámějších lyžařských oblastí rakouských Alp s lyžováním nad údolím řeky Ziller je oblast Zillertal - mekka lyžování, snowboardingu a alpinismu. Jedenáct zillertalských středisek nabízí více než 400 km sjezdových tratí s kapacitou lanovek os/hod. Zillertalská arena propojuje čtyřiačtyřiceti lanovkami Kreuzjoch nad Zell am Ziller s houpačkou Königsleiten - Gerlos. Podle každoročního německého testu se areál Hochzillertal řadí mezi deset nejlepších světových lyžařských oblastí. Na konci údolí Zillertal se rozkládá ledovec Hintertux s celoročním lyžováním, který tvoří krásnou kulisu z věčného ledu a sněhu.

14 Zillertal – mapa sjezdovek:

15 Ledovec Hintertux - 3.250 m n. m.
                                                                          Ledovec Hintertux m n. m. Na ledovci Hintertux, ležícím v oblasti Tyrolska si zalyžujete 365 dní v roce - bez čekací doby. Neobyčejný zážitek budete mít také při pohledu na zdejší panorama. Při dobré viditelnosti můžete dohlédnout až 100 km daleko. Hintertux není ale jen lyžování a snowboarding, nýbrž také vysokohorská turistika Celkem je k dispozici 217 km sjezdovek. 28,5 km černých, 129,5 km červených a 59 km modrých sjezdovek. Nejdelší sjezd je 12 km s výškovým rozdílem m.                                                                             

16 Hintertux – mapa sjezdovek:

17 Zdroje čerpání Internetové stránky:


Stáhnout ppt "RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I."

Podobné prezentace


Reklamy Google