Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ 04-2-06-Zesilovače - rozdělení Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ 04-2-06-Zesilovače - rozdělení Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním."— Transkript prezentace:

1 Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ 04-2-06-Zesilovače - rozdělení Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky Ing. Božena Rypková

2 Anotace DŮM slouží jako přehled široké oblasti rozdělení zesilovačů.

3

4 Podle použitých aktivních součástek Elektronkové zesilovače Tranzistorové zesilovače Zesilovač s integrovanými obvody

5 Podle kmitočtu vstupního signálu 1) Nízkofrekvenční zesilovače : Nízkofrekvenční zesilovače zpracovávají signály z oblasti zvukových kmitočtů 20Hz až 20 kHz. Používají se hlavně v elektroakustických zařízeních

6

7 Impulsové zesilovače : Impulzové zesilovače se používají u zařízení pracujících s impulzy, např. v různých impulzových přenosových systémech (přenos údajů počítače, radiolokace, televizní technika atd…)

8 Podle velikosti vstupního signálu Předzesilovače : zesilují signály malé úrovně Výkonové zesilovače : zesilují signály z předzesilovačů na požadovaný výkon

9 Podle šířky přenášeného kmitočtového pásma Úzkopásmové (selektivní) zesilovače: Pro zesílení úzce ohraničených frekvencí. Většinou pro zesilování vysokofrekvenčních signálů. Širokopásmové zesilovače: Pro pokrytí širokého rozsahu frekvencí. Většinou pro zesilování nízkofrekvenčních signálů.

10 Podle druhu zesílení 1)Proudové 2)Napěťové 3)Výkonové

11 Jsou ještě další způsoby dělení zesilovačů, ale ty si vyžadují podrobnější zpracování a budou probrány v dalších DUMech.

12


Stáhnout ppt "Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ 04-2-06-Zesilovače - rozdělení Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním."

Podobné prezentace


Reklamy Google