Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace."— Transkript prezentace:

1 Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace Ročník : 6. Téma : Kružnice opsaná a vepsaná trojúhelníku Autor : Mgr. David Suchánek

2 Kružnice opsaná a vepsaná trojúhelníku

3 Kružnice opsaná trojúhelníku Osy všech stran trojúhelníku se protnou v jednom bodě. Je to střed kružnice trojúhelníku opsané.

4 Kružnice opsaná tupoúhlému trojúhelníku A B C O K sestrojení středu kružnice opsané stačí sestrojit osy dvou jeho stran.

5 Kružnice vepsaná trojúhelníku Osy vnitřních úhlů trojúhelníku se protínají v jednom bodě. Je to střed kružnice trojúhelníku vepsané.

6 Kružnice vepsaná tupoúhlému trojúhelníku A B C S

7 Zde můžeme sledovat, jak se měmí poloha kružnice opsané a vepsané vzhledem ke změně tvaru trojúhelníka. SLEDUJ

8 Zdroje: Odvárko – Kadleček, 2000, Matematika pro 6. ročník základní školy 3 – Úhel, trojúhelník, Osová souměrnost, Krychle a kvádr http://www.walter-fendt.de/m14cz/dreieck_cz.htm Obrázky: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/KruzniceOpsanaTrojuhelniku.jpg (4.8.2010)http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/KruzniceOpsanaTrojuhelniku.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/KruzniceVepsanaTrojuhelniku.jpg (4.8.2010)http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/KruzniceVepsanaTrojuhelniku.jpg


Stáhnout ppt "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Matematika a její aplikace."

Podobné prezentace


Reklamy Google