Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: IV / 2 Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic Název: Matematika - 9.r, Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic s neznámou ve jmenovateli. s neznámou ve jmenovateli. Anotace: Materiál obsahuje slovní úlohy ze života,které se řeší pomocí rovnic. Autor: Tamara Huková. Datum :22.11..2011 Jazyk: čeština Ročník: IX. Předmět: Matematika. Očekávaný výstup: Žáci vyjadřuji vztahy pomocí rovnic.Žáci formulují a řeší reálnou situaci pomocí rovnicí. Klíčová slova: rovnice, neznámá veličina. Druh učebního materiálu: Power Pointová prezentace. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak,je Tamara Huková.Dostupné na www.zsmilovice.cz, www.zsmilovice.cz OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Lineární rovnice s neznámou ve jmenovateli. Řešte rovnice s neznámou ve jmenovateli: Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak,je Tamara Huková.Dostupné na www.zsmilovice.cz,OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Jsou dány výrazy Pro která hodnoty proměnné x je součin těchto výrazů roven jejich součtu. Pro která hodnoty proměnné x je součin těchto výrazů roven jejich součtu. Zednický mistr je schopen vybetonovat podlahu obývacího pokoje za 4 hodiny a ve spolupráci se svým učněm za 2,4 hodiny. Za kolik hodin by byl schopen vybetonovat tuto podlahu sám zednický učeň? Zednický mistr je schopen vybetonovat podlahu obývacího pokoje za 4 hodiny a ve spolupráci se svým učněm za 2,4 hodiny. Za kolik hodin by byl schopen vybetonovat tuto podlahu sám zednický učeň? Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak,je Tamara Huková.Dostupné na www.zsmilovice.cz,OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Z mědi a cínu byl vyroben bronz na odlití malé sochy tak, že 20 dílů mědi bylo slito s neznámým počtem dílů cínu. Při nezměněném počtu stejných dílů mědi a zvýšeném počtu dílů cínu o 2 díly byl vyroben bronz pro velkou sochu. Tento bronz obsahoval 4 000 kg médi a 800 kg cínu. V jakém poměru mědi a cínu byl vyroben bronz na odlití malé sochy a jakou měl tento bronz hmotnost? Bronzová socha Aloise Jiráska od K. Pokorného na Jiráskově náměstí v Praze. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak,je Tamara Huková.Dostupné na www.zsmilovice.cz,OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Zdroje: Sbírka úloh z MATEMATIKY II pro 8.a9.ročník Zš,SPN-PEDAGOGICKÉ NAKLADATELSTVÍ, akciová společnost,PRAHA-2000 Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak,je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.cz,OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google