Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)"— Transkript prezentace:

1 Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a) Vložit hypertextový odkaz b) CTRL + K c) 1xP / Hypertextový odkaz 3) V dialogovém okně určíme cíl odkazu

2 Odkaz na jiný soubor nebo stránku www V dialogovém okně vybereme volbu Existující soubor nebo www. V seznamu vyhledáme příslušný soubor a potvrdíme. Když chci adresovat na www stránky, zapíši tuto adresu do příslušného pole. Volbou Elektronická adresa můžeme zadáním příslušné emailové adresy připravit možnost přímo z promítání odeslat email.

3 Odkaz na jiný snímek v prezentaci Aplikace umožňuje propojit dva snímky mezi sebou a procházet mezi těmito snímky ( odkazy mezi jednotlivými snímky). Na prvním snímku si označím text ( objekt) Vložit hypertextový odkaz CTRL + K V dialogovém okně zvolím volbu místo v tomto dokumentu Vyhledám snímek, do kterého má směřovat odkaz

4 5) V druhém snímku si označím objekt a provedu návrat na původní snímek stejným způsobem Hypertextový odkaz lze kdykoliv změnit nebo odstranit stejnými příkazy jako při jeho vkládání. Dialogové okno Volba akce, aktivujeme příkazem: Prezentace / Nastavení akcí Ta poskytuje větší možnost pro nastavení doprovodných akcí při promítání.

5 Můžeme naplánovat vyvolání hypertextového odskoku a to: 1.Kliknutím myší 2.Pouhým přetažením myši Vkládání snímků z jiného souboru Při tvorbě nové prezentace můžeme využít snímky z již dříve vytvořené prezentace. 1.Vložit / Snímky ze souboru 2.V dialogovém okně pomocí volby Procházet najdi zdrojový soubor

6 3.Vyberu snímky které chci vložit 4.1xL na volbu Vložit


Stáhnout ppt "Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)"

Podobné prezentace


Reklamy Google