Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krajina, která se nám stala domovem. Denně do ní otiskujeme své šlépěje a doufáme, že alespoň některé po nás zůstanou navždy. Pojďte s námi poodkrýt tajemství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krajina, která se nám stala domovem. Denně do ní otiskujeme své šlépěje a doufáme, že alespoň některé po nás zůstanou navždy. Pojďte s námi poodkrýt tajemství."— Transkript prezentace:

1 Krajina, která se nám stala domovem. Denně do ní otiskujeme své šlépěje a doufáme, že alespoň některé po nás zůstanou navždy. Pojďte s námi poodkrýt tajemství dávných příběhů, protože…

2 … někde tady máme své kořeny a potřebujeme vědět, kam patříme. Jak to tedy tenkrát bylo s čerty na Ještědu a proč vlastně vznikla Čertova zeď?

3 Škodolibý, vykutálený nebo dobrosrdečný šprýmař? Pojďme si posvítit na vodníka od pramene Ploučnice…

4 Záhadný rytíř v brnění… …aneb příběh o jednom tajuplném nočním setkání u zříceniny hradu Děvína, které málem stálo sedláka život.

5  Zahrnuje tři pověsti: Čerti na Ještědu, Vodník od pramene Ploučnice a Zakletý rytíř z Děvína.  Pásmo vhodně propojuje literární výchovu a vlastivědu díky kombinaci příběhů s fotografiemi dějišť pověstí, se zajímavými vlastivědnými údaji, kvízy a soutěžemi. Lze ho využít jako podnět k projektovému dni spolu s pracovním listem a mapou s obrázky k nalepení, které je možné si zdarma stáhnout na našich webových stránkách.  Každá pověst je podána jinou formou.  Délka pásma je 45 minut.  Cena: 45 Kč/žák, učitelé neplatí. Pokud Vás naše nabídka zaujala, kontaktujte nás, prosím, rádi za Vámi přijedeme. Mail: literapoint@gmail.com Telefon: Mgr. Marie Dušáková – 724 292 292 Mgr. Marie Beranová – 724 746 655 Web: www.literapoint.cz


Stáhnout ppt "Krajina, která se nám stala domovem. Denně do ní otiskujeme své šlépěje a doufáme, že alespoň některé po nás zůstanou navždy. Pojďte s námi poodkrýt tajemství."

Podobné prezentace


Reklamy Google