Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0809. Relativní průměrná odchylka 5. října 2012 VY_32_INOVACE_120109_Relativni_prumerna_odchylka_DUM

2 Relativní průměrná odchylka (rd) vyjadřuje vzájemný vztah mezi průměrnou odchylkou a průměrem. Vytváří představu o tom, zda vypočtená průměrná odchylka je ve srovnání s průměrem vysoká nebo ne. Vyjadřuje, kolika procent průměru dosahuje průměrná odchylka. Vypočítá se:

3 Příklady: Pracovní list –relativní průměrná odchylka ve Wordu Pracovní list – relativní průměrná odchylka v Excelu

4 CITACE ZDROJŮ BURDA, Zdeněk. Statistika pro obchodní akademie. Vyd. 5., ve Fortuně 4., upr. Praha: Fortuna, 2006, 94 s. ISBN 80-716- 8963-7. Prezentace byla vytvořena v programu MS PowerPoint 2010


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."

Podobné prezentace


Reklamy Google