Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta."— Transkript prezentace:

1 Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta v panelu nástrojů. Čísla jsou zobrazena se znakem %, ale bez desetinných míst. Ta přidáme pomocí ikony přidat ( odebrat) desetinné místo. Dále můžeme provádět rozsáhlejší změnu číselných hodnot.

2 1.Označíme si data 2.Formát / buňky 3.Kliknu na kartu číslo 4.Dialogové okno je rozděleno na volbu druh, ve kterém vybíráme druhy formátů 5.V položce typ vybíráme jejich další poddruhy 6.U čísel je záhodno zaškrtnout volbu Oddělovat tisíce Další volbou, kterou moho provést je přidání měnových jednotek k číselným hodnotám.

3 1.Označíme data 2.Formát / buňky 3.V seznamu druh vyberu volbu měna 4.Zvolíme počet desetinných míst a potvrdím OK Pokud chci definovat svoje vlastní formáty, použiji v seznamu volbu Vlastní a na volném řádku vytvořím vlastní formát.


Stáhnout ppt "Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta."

Podobné prezentace


Reklamy Google