Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník."— Transkript prezentace:

1 Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.

2 Anotace Autor: Mgr. Jan Zahradník Zaměstnavatel: SŠOGD PRAKTIK s.r.o. Vytvořeno: 2013 Ročník: 1. a 2. Vzdělávací oblast: Informační technologie Téma: Tabulky v PowerPointu Popis: Prezentace je zaměřená na práci a úpravu tabulek v programu MS PowerPoint 2007

3 Zaměření a cíl prezentace Prezentace je zaměřena na výuku tvorby tabulek v programu MS PowerPoint 2007. Zabývá se problematikou tvorby a další úpravou tabulek. Lze ji využít v hodině, i jako podklad pro samostudium. Cílem prezentace je seznámit žáky s tvorbou tabulek v programu PowerPoint a jejich další úpravou.

4 Vložení - Tabulka Umožňuje vložení tabulky do snímku prezentace.

5 Tabulka – Vložit tabulku Pomocí Vložit tabulku vložíme požadovaný počet buněk a sloupců tabulky.

6 Zadání počtu sloupců a řádků Zadáme počet sloupců a řádků, které chceme, aby naše tabulka obsahovala a potvrdíme tlačítkem OK.

7 Výsledná tabulka Tabulka, která obsahuje zadaný počet řádků a sloupců.

8 Sloučení buněk Označíme buňky, které chceme sloučit, klikneme pravým tlačítkem a vybereme možnost Sloučit buňky.

9 Sloučené buňky Do sloučených buněk je možné vkládat text nad celou tabulku, viz další snímek.

10 Vkládání textu Do buněk tabulky je možné vkládat text, který můžeme pomocí zarovnání formátovat.

11 Odstranění sloupce nebo řádku Klikneme-li do tabulky pravým tlačítkem, můžeme pomocí volby Odstranit řádky a Odstranit sloupce odstranit řádek nebo sloupec z tabulky.

12 Přidání sloupce nebo řádku Klikneme-li do tabulky pravým tlačítkem, můžeme pomocí volby Vložit, vložit do tabulky další sloupce, nebo řádky.

13 Obarvení buněk tabulky Označíme buňky tabulky, které chceme zbarvit do jiné barvy, klikneme na Návrh a pomocí volby Stínování, vybarvíme příslušnou buňku/buňky.

14 Ohraničení tabulky Označíme tabulku a pomocí volby Návrh – Ohraničení, zvolíme ohraničení, které chceme využít.

15 Ohraničení Tabulka po použití Ohraničení.

16 Zadání úkolu pro studenty Vytvoř tabulku, která bude zobrazovat cenu 5 potravin ve 4 různých supermarketech. V prvním řádku tabulky bude uveden nápis Srovnání cen potravin. V řádcích budou uvedeny názvy supermarketů. Ve sloupcích budou uvedeny srovnávané potraviny. Tabulku vhodně doplň cenami potravin. Jednotlivé sloupce obarvi na jinou barvu. Pomocí Ohraničení vytvoř černé okraje okolo tabulky.

17 Použité zdroje KLATOVSKÝ Karel, Pavel Navrátil. PowerPoint 2007 nejen pro školy.: Computer Media, 2008. ISBN 80-86686-85-X.


Stáhnout ppt "Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník."

Podobné prezentace


Reklamy Google