Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou."— Transkript prezentace:

1 MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou z priorit. Podniky by se měly více orientovat na trzích východní Evropy a Ruska. Jednou z velkých překážek tohoto působení je nedostatečné odborné zázemí podniků. Jde o neznalost příslušných zvyklostí spojených s věcným a finančním managementem, firemní kulturou, podmínkami pro podnikání, daňovými požadavky a problémy a realizací obchodních aktivit.

2 Management v podmínkách zemí východní Evropy a Ruska Projekt má stanoveny náročné cíle jak z hlediska kvalitní přípravy, tak i z hlediska vlastního zvyšování kvalifikovanosti a odbornosti. Cíle projektu Globálním cílem projektu je zvýšit kvalifikaci akademických a výzkumných pracovníků v oblasti managementu podniků, které jsou rozhodnuty působit na trzích východní Evropy a evropské části Ruské federace a následný přenos informací do praxe.

3 Management v podmínkách zemí východní Evropy a Ruska Globální cíl bude naplněn prostřednictvím čtyř dílčích cílů: A) vyhodnocení věcného a finančního managementu, firemní kultury, podmínek pro podnikání, daňové problematiky a obchodních aktivit, včetně rozdílů s podmínkami v ČR. B) připravení perspektivních akademických a vědeckých pracovníků (ambiciózních studentů a absolventů doktorských studijních programů), kteří budou následně předávat získané informace a znalosti do rozvoje stěžejních předmětů studijních programů, rozvoje teoretických a vědeckých poznatků v dané oblasti, do praxe podniků regionu.

4 Management v podmínkách zemí východní Evropy a Ruska C) vytvoření specializačních vzdělávacích programů pro přípravu manažerů podniků pro zvyšování jejich konkurenceschopnosti. D) vzdělávání zájemců o další studium věcného a finančního managementu podniků, firemní kultury, podmínek pro podnikání, daňové problematiky a obchodních aktivit.

5 Management v podmínkách zemí východní Evropy a Ruska. Tematicky je problematika rozdělena do pěti kategorií: a) věcné a finanční řízení; b) firemní kultura, zvyklosti a praxe; c) legislativně-právní podmínky pro podnikání; d) daňová problematika; e) obchodní aktivity a podmínky.


Stáhnout ppt "MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou."

Podobné prezentace


Reklamy Google