Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Josef Jungmann Jazykovědec

3

4 OBSAH: 1)Stručný popis typové pozice (kvalifikační úroveň, obor činnosti, pracovní činnosti) 2)Trh práce (mzdy v regionu, statistika volných míst) 3)Obvyklé pracovní podmínky 4)Kvalifikační požadavky (odborná příprava a certifikáty, odborné dovednosti, odborné znalosti) 5)Obecné způsobilosti 6)Osobnostní požadavky 7)Zdravotní požadavky 8)Alternativní názvy 9)Tato typová pozice je zařazena do povolání 10)Příbuzné typové pozice 11) Možnosti studia a získání kvalifikace na Vyškovsku T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 1. Stručný popis typové pozice Kvalifikační úroveň: Magisterský studijní program VŠ Obor činnosti: Informační služby, publicistika

6 Pracovní činnosti: Pozorování a zkoumání jazykového chování. Zkoumání historického vývoje jazyka. Zkoumání teorie jazyka. Zkoumání nářečí a jejich zapisování. Tvorba a kodifikace nové terminologie. Péče o spisovný jazyk a jeho kultivace. Vytváření a sestavování slovníků a učebnic jazyka českého. Vědecká, přednášková a publikační činnost.

7 2. Trh práce Mzdy v regionu: - Ve 4.čtvrtletí roku 2010 byla hrubá mzda (medián) v České republice 24 927 Kč v podnikatelské sféře. Měsíční hrubá mzda byla vypočtena podle klasifikace zaměstnání KZAM s názvem Filologové, jazykovědci, grafologové apod.. Rozpětí hrubé mzdy je podle klasifikace KZAM v rozmezí od 17 104 Kč (D1) do 42 176 Kč (D9) v podnikatelské sféře. Statistika volných míst:

8 3. Obvyklé pracovní podmínky: Člověk není vystaven žádné významné zátěži. Petr Sgall

9 4. Kvalifikační požadavky Odborná příprava a certifikáty: - Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje magisterský studijní program v oboru filologie a doktorský studijní program v oboru filologie. Jinou alternativu představuje magisterský studijní program ve skupině oborů filologické vědy a doktorský studijní program ve skupině oborů filologické vědy.

10 Odborné dovednosti: Pro výkon této typové pozice jsou obvykle požadovány tyto praktické dovednosti: Pozorování a zkoumání jazykového chování Konzistentní uvažování o jazykových jevech Studium odborné lingvistické literatury Efektivní shrnutí odborného textu Vedení diskusí prostřednictvím fóra Výuka jazyka Prezentování akademických či odborných témat

11 Odborné znalosti: Pro výkon této typové pozice jsou obvykle požadovány teoretické znalosti z těchto oblastí:  filologie  lingvistika  pravopis  metodologie  didaktika a didaktická technika

12

13 5. Obecné způsobilosti U této typové pozice se obvykle požaduje vysoká úroveň těchto obecných způsobilostí: písemný projev a komunikace práce s informacemi osobnostní rozvoj Na pokročilé úrovni se požadují tyto obecné způsobilosti: jednání s lidmi prezentování analyzování a řešení problémů tvořivé myšlení jazykové způsobilosti počítačové způsobilosti Na elementární úrovni se požadují tyto obecné způsobilosti: organizování a plánování práce pružnost v myšlení a jednání (adaptabilita, flexibilita, přizpůsobivost, improvizační způsobilosti)

14 6. Osobnostní požadavky Na tuto pozici nejsou kladeny žádné osobnostní požadavky.

15 7. Zdravotní požadavky Výkon této pozice není omezen žádným onemocněním.

16 8. Alternativní názvy Linguist | Philologist | Lingvista | Philolog | Sprachwissenschaftler | Akademický pracovník

17 Milan Harvalík

18 9. Tato typová pozice je zařazena do povolání: Informační služby, publicistika

19 10. Příbuzné typové pozice: Žádné nejsou

20 11. Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova V okolí Vyškova není možnost studia této profesi.

21 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracoval/ la: Jana Gottvaldová Škola: Základní škola Drnovice


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google