Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LÉČBA OBEZITY A DIABETU II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LÉČBA OBEZITY A DIABETU II."— Transkript prezentace:

1 LÉČBA OBEZITY A DIABETU II.
rekreologie FTK UP Olomouc

2 ZÁKLADNÍ TYPY DIET Užití diet do 1 tisíce kcal vede obvykle k rychlé redukci. Pro počáteční léčení nevhodné - lépe snížit příjem o 500 kcal - s dalším poklesem příjmu pokračujeme až přestane pacient hubnout.

3 Přísnější diety Vhodné pro pacienty, kteří Poznámka:
přijímají primárně 1500 kcal již po dlouhodobé léčbě se adaptovali na nižší příjem a neredukují hmotnost při příjmu 100 kcal. Poznámka: Při významném omezení pohybu (artróza, hyperinzulinémie) nepůsobí ani dieta 800 kcal/den.

4 Přísnější diety Další dieta (600 kcal) se blíží VLCD, ale je pestřejší a příjemnější. Pacienti mají vystupňovanou adaptaci na nízký příjem energie a jejich BMR je menší než 800 kcal.

5 Otázky a odpovědi obézním pacientům:
Vadí, že nesnídám? Ano, strava má být rozdělená pravidelně na celý den, večer se může jíst méně. Jím hodně ovoce, je to dobře? Vybírejte méně sladké druhy a dodržujte doporučené množství. Nejím polévky, dělám dobře? Ano, polévky jsou zdrojem energie, jsou povoleny pouze v dietách nad 1200 kcal.

6 Otázky a odpovědi obézním pacientům:
Dělám saláty s olejem. Zeleninové saláty obsahují nejméně energie, olej je lépe nepřidávat, vhodné je ho nahradit netučným jogurtem v malém množství. Mažu pouze rostlinným olejem, je to dobře? Všechny tuky obsahují hodně energie, proto je v redukční dietě omezujeme. Atd.


Stáhnout ppt "LÉČBA OBEZITY A DIABETU II."

Podobné prezentace


Reklamy Google