Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213"— Transkript prezentace:

1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Budoucí matka VY_32_INOVACE_02 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval: Mgr. Petřík Jan, Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: 6. třída Využití materiálu: správné chování budoucí matky Forma výuky: prezentace v programu powerpoint, společný rozhovor, podrobnější metodika viz. poznámky u jednotlivých snímků Pomůcky: počítač, dataprojektor

3 Budoucí matka Budoucí matka potřebuje zvýšené množství vápníku.
Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

4 Odpověď: Ano.

5 Budoucí matka 2. V těhotenství je třeba se v jídle omezovat, zejména nejíst vůbec nic sladkého. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

6 Odpověď: Ne.

7 Budoucí matka 3. Optimální růst plodu zajistí matka zvýšeným příjmem tuků. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

8 Odpověď: Ne.

9 Budoucí matka 4. Budoucí matka potřebuje jíst zvýšené množství mléčných výrobků, libového masa a ryb. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

10 Odpověď: Ano.

11 Budoucí matka 5. Jídelníček těhotné ženy by měl obsahovat více ovoce a zeleniny. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

12 Odpověď: Ano.

13 Budoucí matka 6. Sladkosti jsou zdrojem energie, proto je těhotná žena nutně potřebuje. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

14 Odpověď: Ne.

15 Budoucí matka 7. Těhotná žena potřebuje minerální látky, proto by měla všechny pokrmy více solit. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

16 Odpověď: Ne.

17 Budoucí matka 8. V těhotenství by žena měla jíst velké (dvojnásobné) porce energeticky vydatných pokrmů s nízkým obsahem bílkovin. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

18 Odpověď: Ne.

19 Budoucí matka 9. Ve stravě budoucí matky nesmí chybět dostatečné množství vitamínů a minerálních látek. Poznámky: Žáci komunikují mezi sebou a hledají odpovědi na zadané otázky. V případě záporné odpovědi se snaží ve spolupráci s vyučujícím najít správnou odpověď.

20 Odpověď: Ano.

21 Citace: MARÁDOVÁ, Eva. Výchova ke zdraví. Vyd. 1. Praha : Fortuna, s. ISBN Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/


Stáhnout ppt "Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213"

Podobné prezentace


Reklamy Google