Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 3. 4. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Bloky, rychlé části Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM22260NAV

2 BLOKY Motto: Udělej jednou, použij vícekrát…

3 PŘÍKLADY z praxe Práci si můžeme usnadnit Kontrolou pravopisu + nahrazováním některých zkratek Vhodnou šablonou Stavebními bloky, které se opakují

4 Označím si část textu, který si chci uložit jako Rychlou součást („stavební blok“) Na kartě Vložení jsou tzv. Rychlé části Označení bloku textu JAK na to?

5 Oblast vybranou myší (výběr) uložíme do galérie Upravíme jeho vlastnosti Uložení do galérie bloků JAK na to?

6 V novém dokumentu, na místo, kde to potřebujeme zvolíme kartu Vložit – Rychlé části a vybereme si Hlavičku školy Blok textu se vloží do dokumentu Vložení bloku textu JAK na to?

7 Bloky mohou být i v několika skupinách Pokud se chceme pustit do hlubší „reorganizace“, podíváme se do části „Uspořádání stavebních bloků Použití bloku JAK na to?

8 Upřesníme vlastnosti Stavebního bloku Název Galérie Kategorie Případná poznámka Uložení do šablony Normal NABÍDKY, upřesnění, volby

9 Názvy bloků a kategorie (galérie) je třeba volit s rozmyslem Klepnutím na záhlaví sloupce jej seřadíme Galérie – kde se to ukáže Blok textu můžeme vložit třeba do Rychlé tabulky, nebo Záhlaví My zůstaneme u Rychlé části NABÍDKY, upřesnění, volby

10 FINÁLE Části dokumentu, které potom „nasekáme“ do Rychlých částí nebo Části textu vložené z Rychlých částí

11 PŘÍKLADY Provozní doba firmy (obchodu, lékaře) Podpis (jmenovka) s funkcí a adresou firmy „Hlavička“ firmy s logem, názvem, adresou a kontaktním emailem Spodek stránky s tečkovaným řádkem pro podpis Fráze ve smlouvách a obchodním styku „Obě dvě strany prohlašují, že smlouvu podepsaly dobrovolně…“ Prohlášení o bezinfekčnosti před nástupem dítěte na tábor Opakující se části textu – zápis schůze

12 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Rychlé části Zrychlují a zjednodušují tvorbu dokumentů, zejména pokud se dají „poskládat“ ze standardních bloků Silně omezují možnost překlepů a chyb Do dokumentu je můžeme Vkládat – Rychlé části Mohou se objevit také v galériích Tabulek, Rovnic, Záhlaví a Zápatí atd.

13 1) Vytvořte následující Rychlé části (bloky) * Provozní doba firmy (obchodu, lékaře) * Podpis Ing. Jany Krátké s funkcí a adresou firmy * „Hlavičku“ firmy s logem, názvem, adresou a kontaktním emailem * Spodek stránky s tečkovaným řádkem pro podpis Ing. Petra Nováčka – náměstka pro rozvoj * „Obě dvě strany prohlašují, že smlouvu podepsaly dobrovolně…“ 2) Výsledek práce ulož pod názvem bloky a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

14 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google