Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 4. 4. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Makra Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM22360NAV

2 MAKRA Motto: Nahrej si svou činnost…

3 PŘÍKLADY z praxe Některé činnosti se opakují a děláme stejný postup Tento postup si nahrajeme jako Makro Maker si můžeme vytvořit velké množství

4 V Oblíbených si zapneme zobrazení karty Vývojář (OK). Spuštění karty Vývojář JAK na to? Tlačítkem Office si rozbalíme nabídku a vybereme Možnosti aplikace Word

5 Přepneme se na kartu Vývojář Zapneme Záznam makra Makro na kartě Vývojář JAK na to?

6 Postup činnosti – makro – je symbolizované značkou nahrávání Makro si pojmenujeme (mezeru nahradíme podtržítkem) Můžeme také přiřadit tlačítko, nebo klávesovou zkratku Podle potřeby doplníme popis, abychom se lépe zorientovali Pojmenování a volby makra JAK na to?

7 Objeví se značka nahrávání Provádíme činnosti, které potřebujeme „nahrát“ – zaznamenat Některé činnosti nemůžeme myší provádět, pomůžeme si klávesnicí (pohyb v tabulce šipkami) Tabulku vyplníme Postup činnosti JAK na to?

8 Po provedení nahrávaných činností Záznam makra zastavíme Takto můžeme „zaznamenat“ činnosti, které v dokumentu provádíme Zastavení záznamu JAK na to?

9 Práci s Makry spustíme tlačítkem Rozbalí se seznam dostupných Maker (s případnými komentáři) a seznam činností, které s nimi můžeme provádět My označené Makro Spustíme Práce s makry JAK na to?

10 Na místě kurzoru se spustilo makro Tabulka_turnaje, které vložilo vyplněnou tabulku Výsledek spuštěného makra JAK na to?

11 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Makra jsou zaznamenané jednotlivé kroky a činnosti, prováděné uživatelem Makra slouží k zjednodušení a zautomatizování rutinních úloh Pomocí maker si můžeme tyto úlohy pojmenovat, „nahrát“ a použít na příslušném místě

12 1) Vytvoř makro pro vložení záhlaví zprávy. Text bude obsahovat logo firmy, jméno firmy a kompletní adresu. Součástí makra budou i dva prázdné řádky za adresou. 2) Výsledek práce ulož pod názvem makra a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

13 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google