Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 22. 10. 2012 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Podnikání (64-41-L/51) 2. ročník Název výukového materiálu: Obsah Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTPS2A0760NAV

2 AUTOMATICKÝ OBSAH Motto: Se styly stále aktuální a žádná dřina…

3 PŘÍKLADY z praxe Slouží pro lepší orientaci v dokumentu (knize) Je doplněn i čísly stránek, které se ve WORDu mohou chovat hypertextově (CTRL + klepnutí = skok) Obsah knihy, diplomové práce Obsah sborníku, závěrečné zprávy Obsah katalogu Obsah kuchařky

4 Dokument si připravíme pomocí stylů Může to být předdefinovaný styl Nadpis 1 Můžeme použít námi vytvořené styly, které mají informaci o Úrovni osnovy (textu) Některé znalosti máme z učiva o Stylech a některé využijeme při tvorbě Osnovy Příprava dokumentu JAK na to?

5 Ve vlastnostech Stylu si vybereme Formát – Odstavce Úroveň osnovy 1 Překontrolujeme v náhledu stylu Takto pokračujeme dle potřeby Styly – úroveň textu JAK na to?

6 Přesuneme se na začátek, nebo konec dokumentu Na kartě Reference je oddíl pro Obsah Použijeme předdefinovaný obsah Nebo zvolíme Vložit obsah a „pohrajeme“ si s detailním nastavením Obsah tvoří názvy kapitol, vodící znaky a čísla stránek Obsah dokumentu JAK na to?

7 ZÁKLADní verze Názvy kapitol, vodící znaky (zde tečky) a hypertextové čísla stránek

8 NABÍDKY, upřesnění, volby Tabulku Obsahu můžeme aktualizovat Čísla stránek Celou tabulku (pokud jsme doplňovali (ubírali) text úrovně, která je v obsahu) Přidržením CTRL + klepnutím na číslo stránky se přesuneme v dokumentu na požadované místo (hypertextový odkaz)

9 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Za použití Stylů a Úrovně textu lze snadno vytvořit Automatický obsah Obsah se dá jednoduše aktualizovat K dispozici máme několik druhů Obsahů Vlastnosti Obsahu (zobrazované úrovně) se dají nastavovat

10 1) Pomocí stylů a úrovně textu vytvoř obsah: a) ZOO (použijte cvičení na Osnovu) b) Katalogu cestovky „Pohorka“ c) Na NETu najdi vhodný (dostatečně dlouhý) dokument o Praze, v textovém editoru zformátuj nadpisy kapitol pomocí vhodného stylu (úroveň textu) a na začátek dokumentu zařaď obsah 2) Výsledek práce ulož pod názvem obsah a zašli emailem vyučujícímu ÚKOL(y)

11 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010. Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace [online]. 2012 [cit. 2012-10-18]. Dostupné z: http://www.ss-ostrava.cz/


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google