Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce."— Transkript prezentace:

1

2 Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce Vejce 1 ks Smetana 12% 250 ml Eidam sýr g, nebo jiného sýra na strouhání 200 g Paprika - sladká   Pepř mletý   Vegeta

3 Postup přípravy: Brambory (nakrájené na menší kostky) a brokolici (rozdělenou na manší růžičky) dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme v jednom hrnci, až je brokolice měkká a brambory středně měkké. Mezitím si na pánvičce zesklovatíme jemně pokrájenou cibulku. Poté na cibulku přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr a v malém množství smetany vše rozpustíme. Sundáme z ohně a přidáme rozmačkaný česnek a velkou lžíci sladké papriky. Promícháme a necháme chladnout. Vezmeme mísu, rozklepneme do ní vajíčko, nalejeme smetanu, a nahrubo nastrouháme sýr. Opepříme a dochutíme vegetou (množství vegety podle toho, jak moc jsme zvyklí solit a jak moc slaný použijeme tavený sýr a sýr na strouhání, nezapomeneme, že brambory ani brokolici jsme téměř nesolili). Pořádně promícháme a přidáme směs z pánvičky, ještě jednou promícháme. Do zapékací mísy vložíme zcezené brambory s brokolicí, zalejeme připravenou omáčkou a dáme zapéct. Jakmile sýr začne růžovět (po cca 20 min. při 180 °C) je hotovo.

4 Rýžový nákyp

5 Ingredience 1 plný hrnek kulatozrnné rýže (300 ml), 1 l mléka, 125 g másla, 4 vejce, vrchovaté lžíce moučkového cukru, špetka soli, švestky, hrušky (nebo jakékoliv jiné ovoce)

6 Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

7 Postup Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to minut). Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme vychladnout. Do studené (nebo jen trochu teplé) kaše vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků. Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe půlkami švestek a plátky hrušek, přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 200°C. Podáváme pocukrované.

8

9 Krupicový nákyp Suroviny:
1l mléka, 1 hrnek dětské krupičky, špetka soli, 120g másla, 5 lžic cukru, 4 vejce, ovoce

10 Postup Do horkého mléka přidáme špetku soli a za stálého míchání přisypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Zamícháme do ní cukr a máslo. Necháme vychladit a pak vešleháme žloutky a nakonec zlehka sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nandáme polovinu kaše, poklademe oblíbeným ovocem a přikryjeme druhou půlkou. Pečeme na 200C dozlatova.

11

12 Krupicový nákyp se sněhovou čapkou

13 Suroviny: 100 gr másla 130 gr cukru moučka 3 vejce 100 gr krupice špetka soli 1 vanilkový cukr citronová kůra 3/4 l mléka marmeláda

14 Postup Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, pak krupici, sůl, vanilkový cukr a postrouhanou citronovou kůru. Malý plech nebo kulatou formu /26cm/ vymažeme a vzniklou směs rovnoměrně rozetřeme, dáme do vyhřáté trouby zapékat na 180 st. Až nákyp zrůžoví, zalijeme ho mlékem a vrátíme ho do trouby dál zapékat. Sníh z bílků osladíme asi dvěmi káv. lžičkami cukru a zašleháme 2 PL marmelády. Sněhem potřeme nákyp a dopečeme při 150st. dorůžova.

15

16 Prezentaci vyrobil Marek Šálek


Stáhnout ppt "Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce."

Podobné prezentace


Reklamy Google