Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav."— Transkript prezentace:

1 Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav

2 Úvod n Cílem této prezentace je názorná ukázka tiskové sestavy od začátku až do konce, krok za krokem n Společně navrhneme a vytvoříme zjednodušenou tiskovou sestavu. n Příklad si neklade za cíl být funkční z hlediska obsahového, má vám pouze ukázat, „JAK NA TO“!

3 Vytvoření aplikace Pro vytvoření tiskové sestavy je nutné nejdříve otevřít Pro vytvoření tiskové sestavy je nutné nejdříve otevřít (zpřístupnit) aplikaci, jejíž součástí je vámi zvolená tabulka. (zpřístupnit) aplikaci, jejíž součástí je vámi zvolená tabulka.  Nejdříve spusťte WinBase, zadejte své uživatelské jméno a stiskněte LOGIN.  Nyní se konečně spustí WinBase, což se projeví zobrazením jejího okna. Toto okno je hlavním prostředníkem ke službám WinBase a hlavně s ním budete pracovat.  Podkladem pro vytvoření tiskové sestavy je tabulka, kterou musíme nejprve vytvořit.

4 Atributy tabulky „ZAMĚSTNANCI“ Atributy tabulky „ZAMĚSTNANCI“ V okně zvolíme tlačítko MODIFIKOVAT. Každý atribut v tabulce musí mít nějaký typ. Viz tabulka 1. Viz tabulka 1.

5 Naplňujeme tabulku daty Nyní máte tedy tabulku hotovou a připravenou přijmutí dat, tedy k dodání záznamů. K tomu, abyste mohli do tabulky napsat nějaká data, musíte ji otevřít. Proto klikněte na tlačítko OTEVŘÍT. Objeví se dialogové okno, ve kterém můžete do tabulky zapisovat záznamy (viz obr.1). V ní jsou ve sloupcích uvedeny atributy tak, jak jste je vytvořili, a v řádcích jsou záznamy. Nyní máte tedy tabulku hotovou a připravenou přijmutí dat, tedy k dodání záznamů. K tomu, abyste mohli do tabulky napsat nějaká data, musíte ji otevřít. Proto klikněte na tlačítko OTEVŘÍT. Objeví se dialogové okno, ve kterém můžete do tabulky zapisovat záznamy (viz obr.1). V ní jsou ve sloupcích uvedeny atributy tak, jak jste je vytvořili, a v řádcích jsou záznamy. Nejčastějším druhem operací, které budete s databázovou tabulkou provádět, je pravděpodobně upravování a přidávání dat. Toto provedeme tlačítkem OTEVŔÍT. Pokud chceme změnit druhy atributů, musíme zvolit tlačítko MODIFIKOVAT. Nejčastějším druhem operací, které budete s databázovou tabulkou provádět, je pravděpodobně upravování a přidávání dat. Toto provedeme tlačítkem OTEVŔÍT. Pokud chceme změnit druhy atributů, musíme zvolit tlačítko MODIFIKOVAT.

6 Pohled do tabulky „ZAMĚSTNANCI“

7 Přehled klávesových povelů Přehled klávesových povelů

8 Parametry vytváření sestavy Parametry vytváření sestavy Každý pohled tedy i standardní, si můžete také vytisknout. V zásadě není žádný rozdíl mezi pohledem a tiskovou sestavou. Sestavu vytváříte stejně jako pohled, a každý pohled lze vytisknout. Chcete - li pohled vytisknout, klikněte na tlačítko znázorňující tiskárnu na liště pod menu. Každý pohled tedy i standardní, si můžete také vytisknout. V zásadě není žádný rozdíl mezi pohledem a tiskovou sestavou. Sestavu vytváříte stejně jako pohled, a každý pohled lze vytisknout. Chcete - li pohled vytisknout, klikněte na tlačítko znázorňující tiskárnu na liště pod menu.

9 Tisková sestava


Stáhnout ppt "Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav."

Podobné prezentace


Reklamy Google