Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Start Postup transformace dat SEKM do formátu pro klasifikaci priorit programuPriority KM.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Start Postup transformace dat SEKM do formátu pro klasifikaci priorit programuPriority KM."— Transkript prezentace:

1 Start Postup transformace dat SEKM do formátu pro klasifikaci priorit programuPriority KM

2 Co mít? Co je nutné mít pro provedení transformace dat SEKM • zálohu nebo export tabulkových dat z databáze SEKM • zálohu GIS dat z databáze SEKM • nainstalovaný a aktivovaný program Priority KM s databází • program pro transformaci dat SEZ2PriorityKM

3 Kroky programu POSTUP TRANSFORMACE Spusťte program „SEZ2PriorityKM.exe“ 1.volba složky s databází aplikace PriorityKM 2. volba složky se zálohovanými / exportovanými daty SEKM 3. volba složky se zálohovanými daty GIS z programu SEZ 4. vlastní transformace dat SEKM a import atributových dat 5. import informací z GIS do databáze Priority KM K cíli vede pět stupňů:

4 Krok 1a 1. krok – kde je databáze PriorityKM ? Stiskněte tlačítko prvního stupně Pod každým stupněm se zobrazí návod. Přečtěte si jej. Vyberte složku v níž je umístěna databáze programu Priority KM – zpravidla složka DB_Contsites

5 Krok 1b 1. krok – vyčištění databáze PriorityKM Je databáze v daném umístění prázdná? Pro bezproblémový import vyprázdněte současnou databázi priorit, aby byl zajištěn import aktuálních dat SEKM. Chcete-li zachovat svá data v programu PriorityKM, zálohujte je a později je můžete přidat.

6 Krok 1c 1. krok – příprava databáze PriorityKM ukončení 1. kroku První krok je dokončen vyčištěním databáze Priority KM – databáze je připravena pro import dat ze SEKM. Stylizovaný průvodce Vás posune na druhý stupeň.

7 Krok 2 2. krok – výběr složky s daty SEKM Opět si přečtěte návod pod tlačítkem. Najděte složku se zálohou. Ta bývá označena dle data vzniku zálohy např. záloha ze Silvestra roku 2008 je ve složce \Zalohy\Data\ \20081231 Máte-li exportovaná data, pak může být ve složce Export ještě podsložka update nebo append. Vybírejte složku, která již obsahuje datové tabulky DBF. Máte zálohu nebo export ze SEKM?

8 Krok 3 3. krok – výběr složky s daty SEKM - GIS Opět se přečtěte návod pod tlačítkem. Najděte složku se zálohou GIS dat SEKM. Tento krok lze sice vynechat, nicméně je pak nutno doplňovat souřadnice ručně, což nedoporučujeme. Automaticky uložená záloha GIS dat bývá ve složce \Zalohy\GIS_DATA \RRRRMMDD, kde RRRR je rok, MM měsíc a DD den zálohy. Zálohu však můžete číst z kterékoliv složky, kam jste si ji umístili – viz obrázek Máte zálohu dat GIS?

9 Krok 4a 4. krok – vlastní transformace a import • kontrola duplicit záznamů – smazání záznamů v databázi PriorityKM, které jsou importovány ze SEKM – pokud jste databázi pročistili dle doporučení, nebudete muset řešit problémy související s duplicitami v podřízených tabulkách • kontrola chybějících indentifikátorů analýz – pravděpodobně nebudete muset řešit. V případě nalezených chyb můžete postupovat dle návodu nebo opravu vynechat stisknutím tlačítka „ESC“ • vlastní transformace dat • import dat Nejdříve si opět pročtěte návod pod tlačítkem ! Tento krok sestává z následujících operací:

10 Krok 4b 4. krok – kontrola duplicit Pokud jste postupovali dle doporučení, tuto tabulku byste neměli vidět – zobrazení konfliktů v datech Tabulky konfliktních záznamů jsou zobrazovány jen v případě nedodržení doporučeného postupu. Duplicitní záznamy budou z databáze PriorityKM vymazány.

11 Krok 4c Pokud byly nalezeny chybně zapsané identifikátory látek z prvních etap existence databáze SEKM, pak máte možnost tyto identifikátory opravit nebo opravné okno opustit beze změn tlačítkem „Esc“ a případné chybějící skupiny kontaminantů doplnit do souhrnného formuláře ručně. 4. krok – chybné identifikátory látek Tento krok pravděpodobně nebudete muset absolvovat – týká se starých dat. U nejstarších záznamů byly kontaminanty zapisovány ručně. Proto se v těchto případech mohou vyskytnout zápisy kontaminace, které neobsahují žádné identifikátory nebo jsou tyto identifikátory zapsány chybně.

12 Krok 4d 4. krok – chybné identifikátory látek Tento krok pravděpodobně nebudete muset absolvovat – týká se starých dat. Chcete-li chybějící zkratky doplnit, postupujte následovně (nepovinný krok) • zkopírujte zkratku stiskem Ctrl–C u neúplného zobrazeného řádku • vložte ji do pole Latka pomocí Ctrl-V – řádek by se měl doplnit automaticky nebo • stisknutím Ctrl-F12 vyvolejte seznam látek, v němž můžete zkratku vyhledat

13 Krok 5a 5. krok – import údajů z GIS dat Nejdříve si opět pročtěte návod pod tlačítkem ! Tento krok absolvujete tehdy, pokud jste nevynechali krok 3, výběr složky s GIS daty Pokud GIS datové tabulky nejsou označeny kódovou stránkou jazyka (nepodporováno v anglických systémech), můžete doplnit kód 1250 nebo nemusíte vybírat kód žádný – tlačítko Storno. Pro účely importu souřadnic jsou obě možnosti stejně vhodné – viz obrázky.

14 Konec Transformace dat SEKM do Priority KM Tím je transformace dat dokončena a můžete program zavřít tlačítkem KONEC, spustit program PriorityKM a začít klasifikovat importované lokality. KONEC

15 Závěr


Stáhnout ppt "Start Postup transformace dat SEKM do formátu pro klasifikaci priorit programuPriority KM."

Podobné prezentace


Reklamy Google